Bursa başta olmak üzere yedi ilde düzenlenen "MAHZEN-32" operasyonları, bir organize suç örgütünü çökertti. Operasyon, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarla duyuruldu.

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (2)

OPERASYONUN DETAYLARI VE SUÇ ÖRGÜTÜNÜN FAALİYETLERİ

Operasyonlar, Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünün yürüttüğü bu operasyonlarla, Hakkı Saral'ın liderliğini yaptığı suç örgütüne büyük darbe vuruldu. Saral, hali hazırda cezaevinde bulunan Ümit Saral'ın kardeşi olarak biliniyor.

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (3)

SUÇ ÖRGÜTÜNÜN YASA DIŞI FAALİYETLERİ

Suç örgütünün yasa dışı faaliyetleri arasında, Bursa merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satım işlemleri sırasında vatandaşlardan silah zoruyla yüksek miktarlarda para tahsilatı yapmak, para vermeyi reddeden kişilere ve iş yerlerine silahlı saldırılar düzenlemek yer alıyordu. Ayrıca, örgüt üyeleri araç alım satımı nedeniyle çıkan alacak verecek meselelerine müdahale ederek, haksız menfaat sağlamış ve silahlı tehditlerle zorla mallara el koymuş.

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (5)

OPERASYONUN SONUÇLARI

Operasyon sonucunda 24 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca, 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek, senet ve büyük miktarda nakit para ele geçirildi. Suç örgütünün elebaşına hediye adı altında verilen zorla el konulan araçlar da dahil olmak üzere birçok malzeme ele geçirildi.

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (4)

İÇİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI VE TEŞEKKÜR MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu koordine eden Bursa Cumhuriyet Başsavcılığını ve operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik etti. Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını ve halkın huzurunu kaçıranlara karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, "Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı. Bakan, operasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken, milletin duasının kahraman polislerle olduğunu belirtti.

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (6)

Mahzen 32 Umit Saral 26042024 (7)

Editör: Mevlüt Peker