Öğrencilere özel telefon indirimi gündemde yerini bulan konulardan biri. 2023 genel seçimlerde verilen söz tutuluyor. Üniversite öğrencilerinin bir defaya mahsus faydalanabilecekleri fırsat, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile gündeme geldi. Öğrencileri heyecanlandıran haberin ardından, indirimin ne kadar olduğu ve hangi modellerde geçerli olacağı araştırılıyor.

Vergisiz Telefonu Kimler Alabilecek?

2023 Genel seçimlerinde gençlere verilen sözlerin yerine getirilmesi için Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine çalışmalar başlatıldı. Yapılan toplantılarda yükseköğretimdeki öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımlarına vergi muafiyeti ve her öğrenciye 10 GB ücretsiz internet sağlanması konusu görüşüldü. Yapılan toplantıda açıköğretim öğrencilerinin bu haklardan yararlanamayacağı belirtildi. Üniversite lisans ve önlisans öğrencilerinin yararlanabileceği ÖTV ve KDV muafiyeti ile fiyatlar yarı yarıya düşecek. Yaş sınırının olup olmayacağı henüz bilnmiyor. 

öğrencilere-telefon-indirimi-apple-iphone

Öğrencilere Özel Telefon İndirimi Ne Zaman?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV'nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in cep telefonu, bedava internet, gençlik bankası ile ilgili çalışmalarını yürüttüğünü belirtirken, ''Gençlere verdiğimiz sözleri tutacağız." dedi.. Erdoğan'ın yeni açıklamaları ile konu daha da netleşecek. 

ÖTV İndirimi Hangi Markalarda Geçerli Olacak?

Türkiye'de üretilen ve montajlanan telefonlarda indirimin geçerli olacağı duyulan haberler arasında. Resmi bir bilgi olmasa da bu duyum karşısında Türkiye'de üretilen ve montajlanan telefon ve bilgisayar markaları merak ediliyor. Türkiye'de üreetilen ve montajlanan telefon markaları arasında, Samsung, Oppo, Xiaomi, Vivo, TCL, Realme ve Omix gibi markalar bulunuyor. Bilgisayar markalarından Casper, Excalibur, Monster, GameGaraj Türkiye'de üretilen ve montajlanan markalar arasında yer alıyor.