Ekol Haber'den Dilek Yaman Demir'in haberine göre; İstanbul’da özel bir vakıf üniversitesi Öğrenci İşleri Öğrenci Kayıt Memuru Şerif Çakır, lisansüstü öğrencilerinin yeni dönem kayıt yenilemelerini ücretlerini elden ödeyebileceklerini söyledi. Havale yapılmamasını belirten Çakır, öğrencilerin kayıt paralarını elden aldı. Öğrenciler, 15 bin TL’lik kayıt yenileme ücretini elden teslim ettikten sonra kayıtlarının tamamlandığını düşündü. Ancak gerçek bazı öğrencilerin okulun bilgi sistemine girmesiyle ortaya çıktı. Öğrenciler kayıtlarının silindiğini görünce öğrencilik durumu ‘pasif’ yazan bilgilendirme ekranından gördü.

SAVCILIĞA İHBAR EDİLDİ

Okul yönetimi olayla ilgili önce Büyükçekmece Başsavcılığı'na başvurdu. Şerif Çakır’ın üniversitenin Taksim yerleşkesinde Öğrenci Kayıt uzmanı olarak çalışıp söz konusu dolandırıcılık iddiasını burada gerçekleştirdiği gerekçesiyle dosya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

14 ÖĞRENCİ MEZUN EDİLDİ

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, Çakır’ın, iddiaya göre 2022-2023 güz döneminde 28 öğrenciden 22 bin dolar ve 217 bin lira para, 2022-2023 bahar döneminde 22 öğrenciden ise 37 bin dolar ve 54 bin lira para aldığı tespit edilirken, 14 öğrenciyi ise ücretsiz mezun ettiği ortaya çıktı.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Üniversite yönetimi, Çakır’a ihtarname çekerek üniversitede olmayan parayı talep ettiklerini ve eski çalışanlarına ulaşamadıklarını söyledi. Yaşadıkları karşısında şoke olan öğrenciler, okula ve Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) dilekçe yazarak durumu bildirdi Okul ve YÖK, üst üste gelen şikayetler üzerine harekete geçti ve bir müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, Çakır’ın paraları kendi zimmetine geçirdiğini tespit etti. Savcılık soruşturması ise sürüyor.

Editör: Dilek Yaman Demir