Kısa süre içerisinde yayın hayatına merhaba diyecek olan Ekol Tv, sektörün en başarılı isimlerini transfer etmeye devam ediyor. Ekran Haber’in özel haberine göre, Ekol Tv son olarak Zeliha Saraç’la anlaştı.

Ekonomi alanında birçok programa ismini yazdıran ve köşe yazarlığı yapan tecrübeli ekonomi habercisi Zeliha Saraç Tv8, 24 Tv, KanalTürk, 6NEWS, Show Tv, TVNET ve Bloomberg HT’de çalıştıktan sonra yeni bir maceraya merhaba dedi.

“HABERİN EKOL’Ü BİZİZ”

Zeliha Saraç, Ekol TV’deki yeni serüvenini şu sözlerle duyurdu: “Pek yakında … Başlıyoruz. Haberin Ekol’ü biziz. Bizim Ekol’ümüz sizsiniz. Türkiye’nin yeni haber kanalı. Ekol TV’de buluşalım mı?”

Zelihasaracekoltv

ZELİHA SARAÇ KİMDİR?

Zeliha Saraç 30 Mart 1977 yılında İstanbul'da doğdu. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nü bitirdi.
Zeliha Saraç, borsa, ekonomi ve döviz uzmanı olarak çeşitli basın kuruluşlarında çalıştı. Öne çıkan ekonomi sitelerinde köşe yazarlığı yaptı. Zeliha Saraç aynı zamanda profesyonel pilates eğitmenidir. 2014 yılında yüksek lisans eğitimini Nişantaşı Üniversitesi'nde tamamladı.

ZELİHA SARAÇ’IN KARİYERİ

2000 yılında Cnbce'de çalışarak medya sektörüne adım atan Saraç, daha sonra sırasıyla Tv8, 24 Tv, KanalTürk ve 6NEWS'da başarılı programlara adını yazdırdı.

Medyadaki çalışmalarına da zaman zaman ara vererek sektörde yer alan Zeliha Saraç Trt Türk'te "Dünyanın Ekonomisi" adlı programı sundu. Eylül 2012'de Kanal 24'e transfer olan Saraç kanalda Ekonomi Müdürlüğü'nün yanısıra haftanın beş günü Analiz-Sentez isimli programın moderatörlüğünü yaptı. Şubat 2017 tarihinde ise istifa ederek TVNET'e transfer oldu.

Resim

Daha sonra Show TV'de "Gece Hattı" adlı haber bültenini sunan Zeliha Saraç, 24 TV'de ise "Farklı Görüş" isimli programın moderatörlüğünü üstlenmiştir. 2019 Eylül ayında Bloomberg HT kanalına transfer olan Zeliha Saraç, bu kanalda "Yatırım Bülteni" isimli programı sundu.

Editör: Halide Tonga