Ekran Haber’den Dilek Yaman Demir’in özel haberine göre, geçtiğimiz yıl farklı tarihlerde hırsızlık mağduru olduğunu söyleyen birden fazla kişi, polis merkezine başvurdu. Hırsızların aynı araç farklı plakalarla konut ve iş yerlerine girdiği; ziynet eşyaları, mücevherler, saat ve kıymetli eşyaları çaldığı belirlendi. Ekiplerin araştırmaları sonucu söz konusu hırsızlık olaylarındaki şüphelilerin aynı kişiler olduğu belirlendi.

Hirsizlardan Biri Kuyumcu Cikti 22Subat2024 3

HIRSIZLAR TESPİT EDİLDİ

Emniyet güçlerinin yaptığı takibin ardından, hırsızlık olayına adı karışan 7 şüpheli tespit edildi. Şüphelilerden Kemal B.’nin kuyumcu olduğu ve telefonunda hırsızlıkla ele geçirdiği ziynet eşyaları meslektaşlarına göndererek fiyat ve satış işlemleri yaptığı belirlendi. Kiralık aracı kullanan ve plakasını değiştirerek eve giren şüpheliler de ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KASA ÇALDILAR

Şüphelilerin soyduğu mağdurların arasında ünlü estetik cerrah Özge Ergün’ün ikametinde gerçekleşen hırsızlık olayında, içerisinde 300 bin lira değerinde ziynet eşyası bulunan kasa ve lüks marka aracının anahtarı çalındı.

Hirsizlardan Biri Kuyumcu Cikti 22Subat2024 1

OSMANLI TUĞRALI ZYİNET EŞYALAR

Bir başka hırsızlık mağduru Sabriye Akçam’ın ikametindeki kasasından yarım milyonluk ziynet ve mücevher çalındı. Yılların birikimini kaptıran yaşlı kadının, Osmanlı tuğralı yüzük ve bilekliğiyle birlikte elmas gerdanlık ve kolyesi de çalındı. Savcılık, 12 farklı hırsızlık mağduru olayın faili 7 şüpheli hakkında iddianame düzenledi. Dava, Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Editör: Ozan Barış Erim