Ekran Haber'den Ozan Barış Erim'in özel haberine göre; Deniz Akkaya, katıldığı bir televizyon programında, insanlığın fiziksel ve bilişsel özellikleri ile oynanmasını öngören bir akımın reklamını yapmıştı. Ardından Beyaz TV’de yayınlanan “Ne Var Ne Yok” isimli televizyon programında, sunucu Türker Akıncı ve konukları Erkan Trükten ile Haluk Özdil, transhümanizm akımının reklamını yapan Deniz Akkaya hakkında açıklamalarda bulundu. 

HAKARET’ SUÇUNDAN DAVA AÇILMIŞTI

Program devam ederken Deniz Akkaya, sosyal medya hesabından program sunucularına ve konuklarına ilişkin paylaşımlar yaptı. Akkaya, bir paylaşımında “Yahu cehaletin dili hep aynı, yayım kanalları kafayı yemişsiniz, bu zeka seviyesi, dört gerizekalı, Haluk Koca denen adamcağız naftalin kokan bir beyefendi” ifadelerini kullandı. Özdil, bu açıklamalarının ardından Akkaya’ya “hakaret” suçlamasıyla dava açtı. 

HAPİS ŞOKU

Deniz Akkaya, “hakaret” suçlaması ile açılan davada; 3 ay 18 gün hapis cezası aldı. Hapis cezası daha sonra Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kararına çevrildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi nedeni ile Akkaya, beş yıl süreyle denetim süresine tabi tutulacak. Ayrıca mahkeme, Akkaya’nın 17 bin 900 TL’lik vekalet ücretini de ödemesine karar verdi.

Editör: Ozan Barış Erim