İstanbul merkezli 9 ilde Elebaşılığını Uluslararası Zehir Taciri TÜRK ESCOBAR'ı lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın (Cezaevinde) yaptığı Silahlı Organize Suç Örgütüne yönelik "KAFES-44" Operasyonları düzenlendi.

Turk Escobarin Suc Orgutune Operasyon Kirmizi Bultenle Aranan Bir Kisi Dahil Cok Sayida Suphe 20 Subat2024 3

Operasyonlar sonucu Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından İnterpol Kırmızı Bülteni ile aranan H. Y. N.'nın içerisinde bulunduğu Silahlı Organize Suç Örgütü Üyesi 4️23 Şüpheli yakalandı. Peki Urfi Çetinkaya kimdir? Uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya kaç yaşında ve nereli?

Urfi Çetinkaya 2

URFİ ÇETİNKAYA KİMDİR? KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

Urfi Çetinkaya, 1961 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğdu. 63 yaşındaki Urfi Çetinkaya 1980'li yıllardan itibaren uyuşturucu ticaretiyle uğraşmaya başlamış ve özellikle eroin ticaretiyle tanınmıştır. Türkiye, Irak, İran, Suriye gibi ülkelerde uyuşturucu üretimi ve ticareti yaptı. Kendi organize suç örgütünü kurarak uzun yıllar uyuşturucu baronluğu yapmış ve Türkiye'nin çeşitli illerinde uyuşturucu satış ağları oluşturdu.

Urfi Çetinkaya 5

Çetinkaya, 2005 yılında Türkiye'ye iade edilmiş ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Ancak cezaevinden sonra yasa dışı faaliyetlerine devam ettiği biliniyor. Halen uyuşturucu ticareti yapan önemli bir isim olarak kabul ediliyor.

Urfi Çetinkaya 3

Urfi Çetinkaya'nın hayatı boyunca birçok kez tutuklandığı ve cezaevine girdiği biliniyor. 12 Eylül 1980 darbesinde "arananlar" listesinde yer aldı. 1989 yılında Silivri'de bir çiftlik evinde üç kilo morfinle yakalandı ve tutuklandı. Ancak 6 ay sonra tahliye edildi.

Urfi Çetinkaya 4

2000 yılında Matador adı verilen bir operasyonla tekrar yakalandı ve cezaevine gönderildi. 2003 yılında ise tahliye edildi. Son Tango operasyonu adı verilen bir operasyonla bir kez daha tutuklandı. 2012 yılında sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edildi. Bu operasyon sırasında polise direnerek kaçmaya çalışırken vurulmuş ve tekerlekli sandalyeye bağımlı hale gelmiştir.

Urfi Çetinkaya 6

URFİ ÇETİNKAYA TUTUKLANDI MI?

''Uyuşturucu ticareti'' suçundan kırmızı bültenle aranan ve 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Urfi Çetinkaya geçen sene İstanbul Sarıyer'de bir adrese düzenlenen operasyonla yakalanıp tutuklanmıştı.

Editör: Zeynep Baş