M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah saatlerinde başlayan teknik arızanın etkileri 31 saat sonrasında da sürüyor. İstanbul'un önemli toplu taşıma hatlarından biri olan bu hatta, seferler gecikmeli olarak icra ediliyor.

Istanbul Metro Ariza 22042024 Iha (6)

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA

Metro İstanbul tarafından yapılan ilk açıklamada "teknik arıza" olarak nitelendirilen ve daha sonra "zorunlu bakım çalışması" olarak güncellenen problem sebebiyle, seferler Altunizade istasyonunda aktarmalı olarak sürdürülüyor. Yolculara aktarma yapmaları gerektiği belirtiliyor.

Istanbul Metro Ariza 22042024 Iha (5)

SEFERLERDE GECİKME VE YOĞUNLUK

Çalışmaların bugün de devam etmesi bekleniyor. Bu süreçte, Üsküdar-Altunizade arası seferler 20-25 dakikalık aralıklarla yapılıyor. Özellikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması sebebiyle, istasyonlarda oluşan yoğunluk dikkat çekiyor.

Istanbul Metro Ariza 22042024 Iha (4)

İSTASYONLARDAKİ BİLGİLENDİRME EKSİKLİĞİ VE TARTIŞMALAR

Sefer aralıklarını gösteren bilgilendirme tabelalarının kapatıldığı görüldü. Yolcular ve güvenlik görevlileri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında ise İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlenerek yolcuların mağduriyeti azaltılmaya çalışılıyor.

Istanbul Metro Ariza 22042024 Iha (3)

SİYASİ TEPKİLER VE ÇAĞRILAR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. Kabaktepe, "Sayın İmamoğlu, Üsküdar-Samandıra metro hattındaki arızanın giderilmesi konusunda yeterli çaba gösterilmediğini ve İstanbulluların mağdur olduğunu" ifade ederek, İBB'nin bu konudaki duyarsızlığını eleştirdi. Osman Nuri Kabaktepe, Ekrem İmamoğlu’na seslenerek, "Sayın İmamoğlu, Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen arıza, hala giderilmedi. İstanbullular soruyor; Bu arıza devam ediyor. Giderilmesi için daha kaç kişinin mağdur olması gerekiyor? Neden bu şehrin sorunları gündeminize giremiyor?" dedi.

Istanbul Metro Ariza 22042024 Iha (2)

Editör: Mevlüt Peker