İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), uyku apnesi tanısı konulan bireylerin ehliyet alamayacağı ve yenileyemeyeceği şeklindeki iddiaları yalanladı.

Erzincanda Kac Madenci Gocuk Altinda Kaldi Iletisim Baskanligi Cikan Haberler Sonrasi Aciklam A 14Subat2024 1

YANLIŞ BİLGİLERE KARŞI AÇIKLAMA

DMM tarafından yapılan resmi açıklamada, Kara Yolları Trafik Yönetmeliği’nde bir değişiklik olmadığı vurgulandı. Merkez, uyku apnesi tanısı konan sürücü adayları ve sürücülerin ehliyet alabilme durumlarının, 'Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik' kapsamında net bir şekilde tanımlandığını belirtti.

Uyku Apnesi 25042024 1

UYKU APNESİ VE EHLİYET ALMA KOŞULLARI

Açıklamada, mevcut yönetmelik çerçevesinde, ağır veya orta derecede uyku apnesi ve gündüz uyuklama hali olan bireylerin, bu durumları tedavi edilip kontrol altına alınmadan sürücü belgesi alamayacakları, ancak uygun tedavi sonrası sağlık durumları iyileşen ve bu durum doktor heyeti tarafından onaylanan kişilere ehliyet verilebileceği ifade edildi.

cumhurbaskanligi_iletisim_baskanligi

KAMUOYUNA MANİPÜLATİF PAYLAŞIMLAR KONUSUNDA UYARI

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kamuoyunu yanıltıcı ve manipülatif bilgilerle mücadele etmeye devam edeceğini belirtirken, vatandaşlara bu tür yanıltıcı bilgilere itibar edilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Editör: Mevlüt Peker