2023 yılına özgü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav sonuçlarının ardından, eğitim camiasında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sertifikalarına dair meraklı bekleyiş sona erdi. 24 Kasım'da açıklanan sınav sonuçlarıyla, başarılı olan adaylar ve sınavdan muaf tutulanlar için sertifika işlemleri başladı.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI ERİŞİM VE İŞLEMLER

Sertifikalara 19 Aralık 2023 tarihi itibarıyla e-Devlet üzerinden erişim sağlanabilecek. Sertifikaları almak isteyen adayların e-Devlet portalına T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor. Sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ayın başından itibaren, bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatlarından faydalanılacak. Ayrıca, sertifikalarını görev yaptıkları kurumlara ibraz eden uzman öğretmen ve başöğretmenler, unvanlar için öngörülen bir dereceden yararlanacaklar.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI İŞLEMLERİ İÇİN ADRES VE DETAYLAR

Sertifika sorgulama ve daha fazla bilgi için adaylar, www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-uzman-ogretmenlik-basogretmenlik-sertifikasi-sorgulama adresini ziyaret edebilirler. Burada, sertifika almaya hak kazanmış olan adaylar, sertifikalarını sorgulayabilecek ve ilgili işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Bu süreç, Türkiye'deki eğitim sistemi içinde önemli bir adımı temsil etmekte ve öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerlemelerini desteklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu girişimi, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak ve eğitim kalitesini artıracak önemli bir adımdır.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI ERİŞİME AÇILDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, 2023 yılında uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sertifikalarının dağıtımı başladı. Bu gelişme, özellikle sınavlarda başarılı olan adaylar ve sınavdan muaf tutulanlar için büyük önem taşıyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI ERİŞİMİ VE DAĞITIMI

Sertifikalar, 19 Aralık 2023 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelecek.
Adaylar, www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-uzman-ogretmenlik-basogretmenlik-sertifikasi-sorgulama adresinden sertifikalarını sorgulayabilir ve alabilirler.
Sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ayın başından itibaren, adaylar söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecekler.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKALI ÖĞRETMENLERE YÖNELİK AVANTAJLAR

-19 Aralık 2023 tarihinden itibaren, sertifikalarını görev yaptıkları kurumlara ibraz eden öğretmenler, söz konusu unvanlar için öngörülen 1 derece avantajından yararlanacaklardır.
-Bu süreç, öğretmenlerin mesleki kariyerlerinde önemli bir yükselişi temsil etmektedir ve eğitim öğretim alanında kalitenin artmasına katkıda bulunacak.
-Sertifikaların dağıtımı, öğretmenler için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor ve eğitimdeki kaliteyi daha da yükseltmeyi amaçlıyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI NEREDEN ALINIR 2023?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavlarının ardından, 2023 yılında uzman öğretmenlik sertifikalarını almak isteyen adaylar, bu işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. Adaylar, www.turkiye.gov.tr adresine giderek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili bölümünden sertifikalarını sorgulayıp, indirebilecekler. Sertifika alım işlemi, adayların T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları sonrasında gerçekleşecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI NE ZAMAN VERİLECEK?

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, uzman öğretmenlik sertifikalarının dağıtımı 19 Aralık 2023 tarihinden itibaren başlayacak. Bu tarih itibarıyla, sınavlarda başarılı olan veya sınavdan muaf tutulan adaylar, sertifikalarını e-Devlet üzerinden erişebilir ve indirebilir hale gelecekler.

UZMAN ÖĞRETMENLİK EĞİTİM SEMİNERİ SERTİFİKASI NASIL ALINIR?

Uzman öğretmenlik eğitim semineri sertifikaları, MEB tarafından düzenlenen ve belli kriterlere göre verilen eğitim programlarının tamamlanması sonucunda elde ediliyor. Bu sertifikalar, ilgili eğitim seminerlerine katılım gösteren ve gerekli değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçen adaylara veriliyor. Eğitim seminerleri sonrasında, sertifikalar genellikle e-Devlet üzerinden veya ilgili eğitim kurumları tarafından fiziksel ya da dijital formatlarda adaylara ulaştırılıyor.

Editör: Mevlüt Peker