Efsane kasım indirimleri bahane edildi, müşteriye yeni tuzak ‘ucuz zeytinyağı satıcıları’  türedi.

Ekran Haber'in özel haberine göre, kanola, palm yağı gibi sağlığa zararlı yağları karıştırarak elde ettikleri ürünleri zeytinyağı diye internetten satışa çıkaran sahtekarlara karşı uzmanlar uyardı.

‘KAMPANYA’ DİYEREK MANİPÜLE EDİYORLAR

Fırsatçıların kasım ayına özel indirimleri kullanıp, müşterileri psikolojik olarak manipüle ettiğini söyleyen uzmanlar, ‘kampanya’ adı altında, sahte ve ucuz ürüne rağbet oluşturulduğuna dikkat çekti. 

UCUZ ZEYTİNYAĞI İLANINA KANAN ALDANIYOR

İnternette fiyat araştırması yapan müşteriler ise çok ucuz zeytinyağı ilanlarıyla karşılaşınca cazip teklife hayır diyemiyor. Kısa bir google araştırması ile ucuz zeytinyağı satışını arayan müşterileri ilk önce 157 liraya satılan zeytinyağları, ardından 5 litresi 650 TL’ye satılan zeytinyağları karşılıyor. 

KARIŞIM YAĞ SATIYORLAR

Üreticiler ise bu ürünlerin ucuz ve kalitesiz başka yağlarla karıştırılarak, baskı yapıldıktan sonra piyasaya sürüldüğünü belirtiyor. Marka tescil olmayan onlarca sözde üretici, hakiki diye sattığı zeytinyağlarının içine, pamuk yağı, aspir yağı, kanola yağı gibi yağlar karıştırıyor

Ucuz yağ satıcıları hasat dönemini soran müşterilere de yeni mahsul olduğunu söylüyor.

‘HAKİKİ ZEYTİNYAĞI UCUZA SATILMAZ’

Zeytinyağının perakende rakamları ise 1.750 TL’den başlıyor, 2.500 liraya kadar çıkıyor. Uzmanlar gerçek, kaliteli, birinci sınıf zeytinyağının ucuza satılmayacağını söyleyip uyarıyor, “Lütfen tüketicilerimiz günlük platformlara güvenip bunları tüketmesin.”
 

Editör: Şeyda Karaca