Van Ferit Melen Havalimanı'nın uçuşlara kapanacağı haberleri gündemde yerini aldı. Van Ferit Melen Havalimanı neden kapanıyor, ne zaman kapanacak?

Van Ferit Melen Havalimani Neden Kapanıyor 6

Van Ferit Melen Havalimanı, bölge ulaşımı ve turizmi için önemli bir yere sahip bir havalimanı. Kapatılacağı haberleri ise gündeme bomba gibi düştü. Van'da uçaklar nereye inecek merak ediliyor. 

Van Ferit Melen Havalimani Neden Kapanıyor 5

Van Ferit Melen Havalimanı Neden Kapanıyor?

Van Ferit Melen Havalimanı, yenileme çalışmaları nedeniyle uçuşalara kapatılacak. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe Van Ferit Melen Havalimanı hakkında konuştu.

Van Ferit Melen Havalimani Neden Kapanıyor 4

Havalimanının 3 ay boyunca uçuşlara kapalı olacağı öğrenildi. Van'lı bir işletme, yatırımcı inşaat firması ihaleyi aldı ve üç ay içerisinde bitireceği belirtildi. Bu sebeple Van Ferit Melen Havalimanı üç aylık süreyle kapatılacak. 

Van Ferit Melen Havalimani Neden Kapanıyor 3

Van Ferit Melen Havalimanı Ne Zaman Kapanacak?

Van Ferit Melen Havalimanı'nın ne zaman kapanacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, sezonun başında tadilatın başlayacağını belirtti.

Van Ferit Melen Havalimani Neden Kapanıyor 1

Kışın kar yağışı olduğu için, mecburen hava şartlarının düzelmesi beklenildiği için bahar ve yaz aylarında yapılacağını ifade etti. Van Ferit Melen Havalimanı'nın tadilatının nisan ya da mayıs ayında başlayacağı belirtildi.

Editör: Nurseli Fırat