Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü 2023 yılının son günlerinde personel alımı ilanına çıktı. Van YYÜ’nin Resmi Gazete'de ilan edilen personel alım ilanına göre Van YYÜ’de idare ve akademik birimlerde personel alımı yapılacak. İdari olarak 198 personel alımı yapacak olan Van YYÜ’nün personel alacağı birimler ve personel alımı şartları da ilan edildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğünün personel alımı ilanının ayrıntıları şu şekilde:

VAN YYÜ (YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ) PERSONEL ALIMI İLANININ DETAYLARI >>>

VAN YYÜ 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Dursun Odabaş Tıp Merkezi Hastanesi ve diğer merkezi birimleri bünyesinde, ilçelerdeki yerleşkelerde görevlendirmek üzere yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) bendi uyarınca, 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda yer alan değişikliklere göre, 2022 yılı KPSS (B) grubu puan sırasına göre personel alımı gerçekleştirileceği bildirildi. Bu alım, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli esaslar çerçevesinde yapılacak.

1-VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İÇİN GENEL ŞARTLAR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin gerçekleştireceği sözleşmeli personel alımı için adayların taşıması gereken genel şartlar açıklandı. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartlar şu şekilde:

1. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları şartı aranıyor.
2. Kamu haklarından mahrumiyet durumu bulunmaması gerekiyor.
3. Adayların, Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen suçlar da dahil olmak üzere, kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezasına çarptırılmamış olmaları, ya da belirtilen suçlar için affedilmiş olsalar bile bu suçlardan mahkum olmamaları gerekiyor.
4. Erkek adaylar için, askerlikle ilişiğin olmaması, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik hizmetini tamamlamış, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartı bulunuyor.
5. Adayların, 657 Sayılı Kanunun 53. maddesi hükümlerine göre, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığının bulunmaması gerekiyor.
Bu şartları taşıyan adayların Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin personel alım sürecine başvurabileceği belirtildi.

2-VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İÇİN ÖZEL ŞARTLAR

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin personel alımı için belirlenen özel şartlar şu şekilde:

1. Adayların 2022 yılı KPSS sınavına girmiş olması gerekiyor. Lisans mezunları için KPSS B Grubu P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 ve ortaöğretim mezunları için KPSS P94 puanı dikkate alınacak. Başvuranların KPSS puanlarının, başvurdukları pozisyonun öğrenim şartlarına uygun olması önemli.

2. Adayların, başvurdukları pozisyonun nitelik kodunda yer alan özellikleri taşıyor ve bunu belgelendirebiliyor olmaları gerekiyor.

3. DP-06 nitelik kodlu 12 adet Destek Personeli (Temizlik) pozisyonuna sadece ortaöğretim mezunlarının başvurusu kabul edilecek. Ortaöğretim mezunu olup, bir yükseköğretim kurumunda öğrenci olanların başvuruları kabul edilmeyecek.

4. Başvuranların, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları şart.

5. Nöbet usulü çalışmaya herhangi bir engelinin bulunmaması bekleniyor.

6. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre, sözleşmeyi ihlal edenlerin veya sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmeden sözleşmeli personel olarak atanmaları mümkün olmayacak.

7. Sözleşme yapmaya hak kazanan adayların, Üniversite Yönetimi tarafından belirlenecek görev yerlerinde (Üniversitenin tüm yerleşkelerinde) çalışmaları gerekiyor.

8. 17.04.2021 tarihli ve 31457 sayılı Resmi Gazetede yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca, atanmaya hak kazanan adaylar için arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması şart.

3-VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, personel alımı süreciyle ilgili başvuru şekli, yeri ve zamanına dair ayrıntıları paylaştı:

1. Başvurular, 2 Ocak 2024 ile 16 Ocak 2024 tarihleri arasında, mesai bitimine kadar, şahsen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı'na yapılacak. Posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Adayların "www.yyu.edu.tr" adresinde yer alan İş Talep Başvuru Formunu doldurup, gerekli diğer belgelerle (öğrenim belgesi, KPSS sonuç belgesi, deneyim ve eğitim belgeleri vb.) başvurularını tamamlamaları gerekiyor.

2. Her aday sadece bir unvan için başvurabilecek. Birden fazla unvana yapılan başvurular geçersiz sayılacak.

3. Eksik veya hatalı doldurulan başvuru formları kabul edilmeyecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunanlar veya gerekli belgeleri ibraz etmeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak, atamaları iptal edilecek.

4. Atamaya hak kazanan adaylardan, beyan ettikleri belgelerin asılları veya onaylı suretleri istenecek. Gerçeğe aykırı belge teslim edenler hakkında yasal işlem başlatılacak.

4-VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARI:

1. Başvuruların değerlendirmesi ve sonuçları, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak yapılacak (Eczacı pozisyonu hariç). Sonuçlar ve işe başlama için gerekli evrakların teslim edileceği yer ve zaman, başvuru bitim tarihinden itibaren en geç 15 iş günü içinde üniversitenin web sitesinde ilan edilecek. Her kadro için bir katı kadar yedek aday belirlenecek ve asil adayların yerine geçmek üzere sırasıyla yerleştirme yapılacak. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup, ayrıca tebligat yapılmayacak.

2.Eczacı pozisyonu için KPSS puan şartı aranmayacak. Bu pozisyon için aday sayısı pozisyon sayısından fazla olursa, sözlü sınav yapılacak ve ayrıca duyurulacak.

5-VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İŞ BAŞVURUSU SIRASINDA İSTENEN BELGELER:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin personel alım süreci için adayların teslim etmesi gereken belgeler şu şekilde sıralandı:

1. İş Talep Başvuru Formu: Adayların, "www.yyu.edu.tr" adresinden erişilebilen başvuru formunu bilgisayar ortamında eksiksiz olarak doldurmaları gerekiyor.

2. Öğrenim Belgesi: Barkotlu e-devlet çıktısı veya öğrenim belgesinin bir sureti.

3. 2022 Yılı KPSS (B) Grubu Sınav Sonuç Belgesi: İnternet çıktısı olarak alınacak ve ÖSYM kayıtları ile kontrol edilecek. Yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacak (Eczacı pozisyonu hariç).

4. Eğitim veya Kurs Belgesi: İlgili pozisyon için gerekli olan eğitim belgesinin aslı ya da "aslı gibidir" onaylı sureti.

5. Çalışma Belgesi: İlgili firma, kurum veya kuruluştan alınacak yazı ve Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak hizmet döküm cetveli.

6. Adli Sicil Kaydı.

7. Askerlik Durumu Belgesi: Askerlikle ilişiğinin olmadığını gösteren belge.

8. Fotoğraf: 2 adet.

9. Kimlik Fotokopisi.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU BİLGİLERİ

İlan Başvuru Birimi: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı
Başvuru Tarihleri: 2 Ocak 2024 - 16 Ocak 2024 (Mesai bitimine kadar)
Başvuru Şekli: Şahsen
Adres: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Personel Dairesi Başkanlığı / Van
Telefon: 0432 486 54 22 22003

Adayların başvuru sürecinde yukarıda belirtilen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmeleri, başvuru sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için önem taşıyor.

Editör: Mevlüt Peker