Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin, 3 bin 36 adli ve 387 idari hakim ve savcıyı kapsayan adli ve idari yargı ana kararnamesi, geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. Buna göre, Adıyaman, Ağrı, Aydın, Bingöl, Denizli, Elazığ, Giresun, Hatay, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Manisa, Mardin, Muş, Niğde, Şırnak, Trabzon, Uşak ve Van ile 38 ilçenin Cumhuriyet başsavcıları değişti.

YAĞCI'NIN YERİNE KARAHAN

HSK'nın kararnamesine göre Van Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Mehmet Nadir Yağcı İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atandı. Yağcı'nın yerine ise Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan atandı. Kararnameyle Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ise Niğde'ye atandı.

harun karahan bassavci (3)

DAHA ÖNCE'DE VAN'DA GÖREV YAPMIŞTI

Yargı kulislerinde Karahan'ın Van'a atanacağı ifade edilmiş ve coğrafyayı tanıdığı yorumları yapılmıştı. Karahan daha önce de Van'ın Erciş ilçesinde 2 yıl görev almış ve Muş Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanmıştı.

harun karahan bassavci (2)

Karahan Erciş'e veda konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Coğrafyasına hayran kaldığım çok güzel dostluklar kurdum güzel ilçemize veda etme vakti geldi. Erciş’i hiç unutmayacağım. Çok güzel ve büyük bir şehir. Görev aldığım süre içinde gerek savcı ve hakim arkadaşlarıma, gerekse adliye personeli arkadaşlarıma ismini hatırlamadığım bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benden yana bir hak varsa helal ediyorum, siz de helal edin."

Editör: Site Yönetim