Ekran Haber'den Dilek Yaman Demir'in özel haberine göre, Vatan Şaşmaz'ın 27 Ağustos 2017'de Beşiktaş'taki lüks bir otelde eski manken Filiz Aker tarafından öldürülmesinin üzerinden tam 6 yıl geçti. Aker, oyuncu ve sunucu Vatan Şaşmaz'ı sırtından vurarak öldürdükten sonra, silahla başına ateş ederek intihar etmişti. Eski manken Filiz Aker’in ailesinin sicil kaydı kabarık çıktı. İntihar, cinayet, gasp, kaçırma ve uyuşturucu infazıyla örülü olayların merkezindeki aileden Emrullah Bayer annesini öldürdü, Sadullah Bayer 2002’de örgüt içi infaza kurban gitti.

İCRALIK OLDU

Filiz Aker’in ağabeyi Sümer Bayer’in adı ise, sanatçı Rüçhan Çamay ile dansöz Leyla Sayar’ın kaçırılması, ardından da cinayete karıştığı iddia edilmişti. Filiz Aker’le ilgili Türkiye’de bulunduğu sırada kullandığı bazı banka kartları ve GSM operatörlerine olan kullanım borçlarıyla ilgili bir gelişme yaşandı. Alacaklı 5 farklı banka ve diğer şirket, borçların tahsili için Aker’in mirasçılarına geçen yıl icra takibi başlattı.

REDDİ MİRAS

Başlatılan icra ile Aker’in borçlarından haberdar olduğunu söyleyen Sümer Bayer ve akrabası Salih Bayer, İstanbul Anadolu Adliyesi Asliye hukuk Mahkemesine başvurarak ‘Mirasın Hükmen Reddi’ davası açtı.

MİRASI RET KABUL EDİLDİ

Akraba Salih Bayer, Vefat eden halasının sonradan öğrendiği borçlar ve mirasından habersiz olduğunu ve borcunu da mirasını da istemediğini kaydetti. Mahkeme, muris Aker’in aktif malvarlığının borçlarını karşılamadığı borca batık olduğu, davacı mirasçıların terekeyi kabul ettiklerine dair bir eylemleri de olmadığı anlatıldı. Mahkeme, akraba Salih Bayer’in reddi mirasını kabul etti.

Editör: Ozan Barış Erim