Victor Orban, 'Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi' toplantısında Recep Tayyip Erdoğan ile buluştu.

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-4

18 Aralık Pazartesi günü Budapeşte'de düzenlenen toplantıda, stratejik ortaklık seviyesinde olan Türkiye-Macaristan ilişkilerinin gözden geçirilmesi ve iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilmesi hedeflendi. 

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-2

TOGG HEDİYE EDİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile başkent Budapeşte'de  bir araya geldi. Erdoğan ziyareti sırasında Orban'a Togg hediye ederken Orban da Erdoğan'a Macar atı hediye etti.

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-3

VİKTOR ORBAN'DAN DOSTLUK VE KARDEŞLİK MESAJI

Viktor Orban, Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye Yüzyılı vizyonuna ilişkin önemli mesajler verdi. Macar Başbakan Orban, "Önümüzdeki yüzyıl için çok büyük bir proje ortaya koydunuz. Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak." ifadelerini kullandı. 

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-1

Macar Başbakan, ülkesi ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin önemine işaret ederek, "Bugün ilişkilerimizi kapsamlı stratejik işbirliğine yükselttik. Bundan ötesi, daha yükseği var mı bilmiyorum. Diplomatik dilde bunun dostluk ve kardeşlik olarak en güçlüsü olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-6

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini destekleyen Orban'ın yönetimindeki Macaristan, 2024'ün ikinci yarısında Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı'nı devralacak ve bu durum Erdoğan nezdinde AB-Türkiye ilişkilerinde yeni bir kapı açabilir. 

viktor-orban-recep-tayyip-erdoğan-togg-macaristan-5

Editör: Nurseli Fırat