Vizesiz Yunan Adalarına seyahat kararı, geçtiğimiz günlerde alınmıştı. Türk vatandaşlarına tanınan bir haftalık vize muafiyeti ile, 7 günlük bir süre boyunca Yunan Adaları ziyaret edilebilecek. Vize muhafiyeti kararından sonra vatandaşlar, İstanbul Deniz Otobüsleri sefer düzenleyip düzenlemeyeceğini merak ediyor..

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-4

Vizesiz Seyahat Edilebilecek Yunan Adaları

Rodos, İstanköy (Kos), Sisam (Samos), Sakız (Hios), Meis (Kastelorizo), Sömbeki (Simi), İlerya (Leros), Limni (Limnos), Midilli (Lesvos) ve Kilimli (Kalimnos).

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-6

Yunan Adaları İDO seferleri ne zaman başlayacak?

İstanbul Deniz Otobüsleri tarafından seferlerle ilgili açıklama yapıldı. Yunan adalarına vizesiz seyahat dönemi başlıyor. Son alınan karara göre, Türk vatandaşlarına Yunan adalarına bir haftalık vize muafiyeti tanındı ve bu muafiyet 7 günlük bir süre boyunca geçerli olacak.

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-2

Diğer taraftan, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) tarafından yapılan açıklamada, vize muafiyeti kararının ardından Yunan adalarına seyahat hazırlıklarına başlandığı belirtildi.

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-5

Yapılan açıklamada, "2024 yılında Ege Denizi'nde Sığacık-Samos seferlerimize başlıyoruz. 449 kişi kapasiteli hızlı deniz otobüslerimiz ile Ege kıyılarından adalara olan ulaşım süresini kısaltarak bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefliyoruz.

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-1

Ege Adalarındaki ilk gemimizle Sığacık-Samos arasını 1 saate düşürdüğümüz seferlerimize Nisan ayında başlamayı planlıyoruz." ifadelerine yer verildi..

Vizesiz-Yunan-Adaları-İstanbul-Deniz-Otobüs-Seferleri-Ne-Zaman-Başlayacak-3

Editör: Nurseli Fırat