Eylül ayı hava durumu nasıl olacak? Sıcaklar bitiyor mu? Sorularının yanıtları merak ediliyor. Bu senenin kavurucu sıcaklarının ardından, sonbahar geliyor. Havalar serinleyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamalarda bulundu. İşte yağmur gelecek o iller..

EYLÜL HAVA DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ SAĞANAK UYARISI GELDİ

Eylül ayında hava nasıl olacak? Yağmur yağacak mı? Bu yıl yaz mevsimi, uzun zamanların en sıcak yazı olarak tarihlere geçmişti. Kavurucu sıcaklıklar ülke genelini etkilerken, eylül ayının gelmesi ile birlikte havaların nasıl olacağı merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu paylaşarak Türkiye'nin farklı bölgelerindeki hava koşulları hakkında bilgi verdi. Rapora göre, hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normallerine yakın seyredecek gibi görünüyor. Ancak, Marmara, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri için sağanak yağışlarla birlikte yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar olacak. 

yağmur-yağacak-mı-eylül-hava-durumu

Sıcaklıklar ise ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Yağışların Ege'nin kıyı kesimleri İzmir aydın Manisa, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli ile Edirne'nin doğu çevrelerinde etkili olacak. Kuvvetli yağışlar için tedbir alınması önerildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmelerde Sabah 7-10 saatleri arası İstanbul'un kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi kuvvetli olacağı belirtildi. İstanbul'un ise sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.