Batı Şeria'da, Filistin bayrağını tekmelemeye çalışan silahlı bir Yahudi yerleşimci, tuzaklanmış bir patlayıcı ile yaralandı. Olay, işgal altındaki topraklarda, Ramallah'a yakın bir bölgede meydana geldi.

Yahudi Yerlesimci Filistin Bayragina Tekme 21042024 Aa (2)

Yahudi Yerlesimci Filistin Bayragina Tekme 21042024 Aa (3)

OLAY ANI SOSYAL MEDYADA

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, silahlı yerleşimcinin kırsal bir alandaki Filistin bayrağına doğru ilerleyişi ve bayrağı yere indirmek isterken patlayıcının infilak ettiği anlar yer aldı. Bu olay, bölgedeki gerginliği daha da artırdı.

Yahudi Yerlesimci Filistin Bayragina Tekme 21042024 Aa (4)

YARALANMA VE HAFİF TEDAVİ

İsrail sağlık ekiplerinin açıklamalarına göre, patlama sonucu yaralanan yerleşimci, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından büyük bir sağlık merkezine sevk edilerek tedavi edildi.

Yahudi Yerlesimci Filistin Bayragina Tekme 21042024 Aa (5)

GERGİN ARTIŞ VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Batı Şeria'da, son aylarda Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddeti gözle görülür şekilde artmış durumda. Özellikle, 14 yaşında bir Yahudi yerleşimci çocuğun kaybolduğu ve sonrasında ölü olarak bulunduğu olaydan sonra, Yahudi yerleşimciler tarafından Filistin köylerine yapılan baskınlar uluslararası tepkilere neden oldu.

AB VE ABD'DEN YAPTIRIM KARARI

Artan şiddet olayları karşısında Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri, son dönemde şiddeti artıran dört Yahudi yerleşimciye ve iki derneğe yaptırım uygulama kararı aldı.

Editör: Mevlüt Peker