Gazze Şeridi'nin Şucaiye mahallesinde “Hamas'ın elinden kaçmayı başaran 3 İsrailli esirin” elinde beyaz bayraklar olan ve vücutlarının üst kısmı çıplak olan esirler, İsrail askerleri tarafından öldürülmüştü. İsrail askerleri, İsrailli esirlerin ellerindeki beyaz bayraklara ve tehlike arz etmediklerini göstermek için vücutlarının üst kısımları açık halde bulunmalarına rağmen, esirlere ateş açarak onları öldürdü.

HAMAS’IN TUZAĞI OLDUĞUNU SANDILAR

Aynı yetkilinin aktardığına göre ordunun başlattığı soruşturmanın ilk sonuçları bu üç kişinin de vücutlarının üst kısımlarında kıyafet olmadığını ve içlerinden birinin de bir sopaya bağladığı beyaz bir bayrak salladığını ortaya koydu. Soruşturma sonucuna göre, esirleri fark eden asker bunun “Hamas tarafından düzenlenen bir tuzak olduğuna inandı ve üzerlerine ateş açtı.” Söz konusu asker aynı zamanda diğer askerlere de “teröristler” diye bağırarak yardım istedi.

ASKER “KURALLARA AYKIRI” OLARAK VURDU(!)

Bunun sonucunda vurulan 2 İsrailli esir orada öldü, diğeri de geldiği binaya yaralı olarak kaçmayı başardı. İsrail ordusu soruşturmasına göre askerlerin komutanı ateşi durdurma emri verdi. Bu esnada askerler bir kişinin İbranice olarak "Yardım edin" diye bağırdığını duydu. Bundan bir kaç dakika sonra yaralı olarak içeri kaçan İsrailli esir dışarı çıktı, ancak askerler tekrar ateş ederek onu da öldürdü.Bu kişilerin cenazeleri daha sonra İsrail'e getirildi ve üçünün de İsrailli olduğu anlaşıldı. Ordusunun soruşturmasına göre bu kişileri fark ederek ateş açan asker bunu "kurallara aykırı" olarak yaptı.

NETANYAHU, AİLELERLE GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ!

İsrailli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendileri ile görüşmeyi reddetmesi üzerine, açlık grevine başlayacaklarını açıkladı. İsrail'in Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Gazze'deki Esirlerin Aileleri Koordinasyon Merkezi Medya Müdürü Ronan Tzur, Netanyahu'nun, Gazze'deki 100 esirin ailesinin görüşme talebini reddettiğini ifade etti.

ESİRLERİN AİLELERİ AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAK!

Esirlerin ailelerinin, “Netanyahu'nun, aralarındaki birliği bozmaya çalıştığını” söylediğini kaydeden Tzur, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, esirlerin geri getirilmesi çabalarıyla çeliştiğini vurguladı. Tzur ayrıca, esirlerin ailelerinin, süresiz açlık grevine başlayacakları konusunda Netanyahu'yu tehdit ederek, esirlerin serbest bırakılmasına yönelik savaş kabinesiyle toplantı yapması için bu akşama kadar süre tanıdığını aktardı.