Yayınlandığı günden bu yana büyük bir ilgiyle takip edilen Yargı dizisi, son bölümünde yer alan bir sahneyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın tepkisini çekti. Bakanlık, dizinin bu bölümünde, bakım kuruluşlarında kalan çocukların şiddete maruz kaldıkları yönünde yanlış bir algıya yol açtığı gerekçesiyle Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) şikayette bulundu.

YARGI BAKANLIĞIN RADARINA TAKILDI

"Yargı" isimli dizinin bu haftaki bölümünde, "Bakanlığa bağlı çocuk bakım kuruluşlarında büyüyen çocukların istismar edildiği, kuruluşlarda görev alan personelin organize suç örgütü üyesi olup çocukların istismarına zemin hazırladığı" iddiasını içeren bir konunun işlendiği belirlendi. Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların haklarını savunduklarını söyleyerek bir dilekçe yazdı.

yargi-son-bolum

Dilekçede "Bakanlığımızın hizmetleri ve çocuklarımız hakkında olumsuz yayınlar ile kamuoyunda infial yaratan bu gibi durumlar toplumun vicdanını oldukça rahatsız etmektedir" ifadesine yer verildi. Çocukların toplumsal uyumlarına zarar verecek ve haklarında olumsuz algı oluşturacak her türlü içerikle ilgili yasal süreçleri işleteceklerini belirten bakanlık yetkilileri, çocukların sağlıklı ve kendi ayakları üzerinde duran birer yetişkin olmaları için çabaladıklarının altını çizdi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu