Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) geçtiğimiz yıl mayıs ayında açıkladığı ancak bu yıl seçimler ve Kabine'de yeni Adalet Bakanı ataması nedeniyle geciken yaz kararnamesiyle ilgili son toplantıları gerçekleştirdi.

Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, HSK Başkanı Halil Koç başkanlığında toplanan kurul, kararnameyi bugün açıklayacak. Yaklaşık 5 bin hakim ve savcının görev yerinin değişmesi beklenen kararnamede bazı sürprizlerin yaşandığı da öğrenildi.

hsk 1

DEPREM BÖLGESİNDE SAYI ARTACAK

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat depremlerinde büyük fedakarlıkla çalışan afet bölgesindeki hakim ve savcıların talepleri doğrultusunda atandığı öğrenildi. Aynı zamanda deprem bölgesindeki hakim ve savcı sayısında da artış yapılacağı kaydedildi.

DEPREM BÖLGESİNDE ATAMALAR

Buna göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol ise Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanacak.

hskda-yaz-kararnamesi-atamalar-1

YENİ MAHKEMELER KURULACAK

İstanbul ve Ankara'da değişim beklenmezken kararname ile iş yükünü hafifletmek için adli ve idari yargıda yeni mahkemeler kurulacağı öğrenildi.

Editör: Site Yönetim