Bakan Tunç ve Bakan Yumaklı imzaladı! Tutuklu ve hükümlüler meslek sahibi olacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tutuklu ve hükümlülerin eğitimi ve meslek edinmesi için iş birliği protokolü imzaladı. Bakan Tunç imza töreninde “Cezaevlerini bir ıslah kurumu, bir üretim merkezi, bir eğitim merkezi haline dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tarım ve Orman Bakanlığıyla imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, hükümlü ve tutuklulara hijyen ve gıda güvenliği konusunda eğitimler verileceğini, tarım, hayvancılık, el sanatları ve iş makineleri operatörlüğü gibi alanlarda mesleki kurslar düzenleneceğini bildirdi.

TUNÇ VE YUMAKLI İMZALADI
Bakan Tunç, Orman Genel Müdürlüğünde, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yla birlikte bakanlıklar arasındaki "İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi İşbirliği Protokolü"ne imza attı.
CEZA ADALETİ VURGUSU
İmza töreninde yaptığı konuşmada ceza adaletinin nihai amacının toplumu suçtan korumak olduğunu anımsatan Tunç, ceza adaletinin; soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamalarından oluştuğunu dile getirdi.

“TOPLUMA KAZANDIRILMASI ÖNEMLİ”
İnfaz aşamasında topluma kazandırılmayan, meslek edindirilmeyen suçluların, tahliyelerinden sonra yeniden suç işleyip cezaevine girme durumlarının bulunduğuna işaret eden Tunç, "İnfaz aşamasında suçlunun ıslahı ve topluma kazandırılması önemli." ifadesini kullandı.
MESLEK EDİNMELERİ İÇİN ADIM
İş Yurtları Müdürlüğünün, suçlunun ıslahı ve cezaevlerindeki meslek edindirmeyle ilgili çalışmalarını daha ileriye taşımak istediklerini belirten Tunç, bu çalışmaların bir kısmının da Tarım ve Orman Bakanlığının alanına girdiğini söyledi.

KASTEN ORMAN YAKANA 10 YIL
Adalet Bakanı Tunç, son dönemde çeşitli illerde meydana gelen orman yangınlarına dikkati çekerek, orman yangınları çıkaranlara ilişkin caydırıcılığı arttırma adına cezalarda geçen yasama döneminde artışlar sağlandığını hatırlattı. Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sebebiyle orman yangınına sebebiyet verenlere 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin öngörüldüğünü aktaran Tunç, "Kasten orman yangınına sebebiyet vermişse 10 yıla kadar hapis cezası söz konusu" dedi.

HÜKÜMLÜ VE TUTUKLULARA EĞİTİM
Adalet Bakanı Tunç, Tarım ve Orman Bakanlığı ile imzalayacakları protokolde İşyurdu Müdürlüklerine ait tesis ve arazilerin etrafının ağaçlandırılmasının da yer aldığını vurguladı.
ADALET ORMANI PROJESİ
Adalet Bakanlığı olarak daha önce 620 "Adalet Ormanı" oluşturduklarını belirten Tunç, 2 milyon 829 bin ağaç diktiklerini, 3 milyon 900 bini aşkın da ağacın bakımını yaptıklarını anımsattı.

70 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Cezaevlerinde 70 bin kişinin eğitim gördüğünü belirten Tunç, "İmzalayacağımız protokolle ağaçlandırma çalışmalarının yanında iş yurtlarında gıda, tarım, hayvancılık ve el sanatları alanlarında çalışan personelle hükümlü ve tutuklulara hijyen ve gıda güvenliği konusunda eğitimler verilecek. Tarım, hayvancılık, el sanatları ve iş makineleri operatörlüğü gibi alanlarda mesleki kurslar düzenlenecek. Cezaevlerini bir ıslah kurumu, bir üretim merkezi, bir eğitim merkezi haline dönüştürmenin gayreti içerisindeyiz" diye konuştu.

İMZA TÖRENİ
Konuşmaların ardından Tunç ve Yumaklı, İşyurdu Çalışmalarının Desteklenmesi Konusunda İşbirliği Protokolü'ne imza attı.