Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ömeroğlu, Yargıtay Birinci Başkanvekilliğine seçildi. Bu atama, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından gerçekleştirildi.

YENİ BAŞKANVEKİLİ SEÇİMİ

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçim, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından boşalan birinci başkanvekilliği pozisyonu için düzenlendi. Seçim sonucunda Ahmet Ömeroğlu, Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Başkanlığı görevlerine getirildi.

AHMET ÖMEROĞLU KİMDİR?

Ahmet Ömeroğlu, kariyerine Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ankara’da hakim adayı olarak başladı. Ömeroğlu, sırasıyla Ürgüp/Nevşehir, Kırlıova/Bingöl, Dalaman/Muğla, Zile/Tokat, Mardin ve Konya Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı gibi çeşitli yerlerde hakimlik yaptı. Ayrıca Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevinde de bulundu. 15 Aralık 2014 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçilen Ömeroğlu, Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi olarak görev yaparken, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından Birinci Başkanvekilliğine seçildi. Ahmet Ömeroğlu, evli ve dört çocuk babası.

Editör: Mevlüt Peker