Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolmasıyla yapılan başkanlık seçimlerinin sekizinci turunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Dokuzuncu tur için ise en çok oyu alan iki isim yarın yarışacak.

Mehmet Akarca Yargitay Baskani

AKARCA'NIN GÖREV SÜRESİ DOLDU

Mehmet Akarca, 24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilmişti. Ancak 4 yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla tamamlandı. Yeni başkanı belirlemek için Yargıtay'da sandık kuruldu ve Yargıtay üyeleri pazartesi saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladılar.

Omer Kerkez Yargitay Uyesi 25032024 1

SEKİZİNCİ TUR OYLAMASI SONUÇSIZ

Seçimin ilk 7 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadı. Bugün altı, yedi ve sekizinci tur oylamaları yapıldı. Sekizinci tur oylamasında Mehmet Akarca 115, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 123, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 96 oy aldı. Ancak hiçbir aday bu turda da salt çoğunluğu sağlayamadı.

Muhsin Senturk Yargitay Baskan Adayi 25032024 Yazili

DOKUZUNCU TUR YARIN GERÇEKLEŞECEK

Yarın yapılacak dokuzuncu turda, bugün en çok oyu alan Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez arasında yapılacak. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Bu turda da bir adayın salt çoğunluğu sağlamaması durumunda ise onuncu tur yapılacak.

Editör: Mevlüt Peker