Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin sona ermesiyle başlayan başkanlık seçimleri, dokuzuncu turda da sonuçsuz kaldı. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Yargitay Baskani Mehmet Akarca 25032024 2

MEHMET AKARCA'NIN GÖREV SÜRESİ DOLUYOR

Mehmet Akarca, Yargıtay Başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilmiş ve 4 yıllık görev süresi pazar günü itibarıyla tamamlanmıştı. Yüksek Mahkeme, yeni başkanın belirlenmesi için seçim sürecini başlattı.

Mehmet Akarca Yargitay Baskani

YENİ BAŞKANIN BELİRLENMESİ İÇİN OYLAMA

Yargıtay'da pazartesi günü sandık kuruldu ve Yargıtay üyeleri oy kullanmak üzere sandık başına gitti. Seçimin ilk sekiz turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğunu oluşturan en az 175 oy alamadığı için dokuzuncu tur oylama yapıldı.

Omer Kerkez Yargitay Uyesi 25032024 1

DOKUZUNCU TURDA SONUÇ YOK

Dokuzuncu tur oylamasında Yargıtay Başkanı Akarca 119 oy alırken, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ise 138 oy aldı. Seçime katılım 336 olarak kaydedilirken, 11 oy boş, 68 oy ise geçersiz sayıldı. Sekizinci tur oylamada diğer aday Muhsin Şentürk 96 oy alırken, 3 oy geçersiz sayılmış, boş oy kullanılmamıştı.

Muhsin Senturk Yargitay Baskan Adayi 25032024 Yazili

YENİ BAŞKANIN BELİRLENMESİNE DEVAM

Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerektiği için onuncu tur oylama ile seçimler devam ediyor. Yüksek Mahkeme, yeni başkanın belirlenmesi için sürecin hızla devam etmesini bekliyor.

Editör: Mevlüt Peker