Okul müdürü İbrahim Okutgan'ı okulda silahla vurarak öldürmesinin ardından tepkiler çığ gibi yükseldi. Sosyal medyada da oldukça tepki çeken olayın ardından birçok sendika, 10 Mayıs Cuma günü için bir günlük iş bırakma ve grev kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili açıklama yaptı. Peki 10 Mayıs Cuma günü okul var mı, tatil mi? İşte detaylar..

İbrahim Oktugan'ın Vefatının Ardından Tepkiler Çoğaldı

İSTANBUL Eyüpsultan’da özel bir lisede okuyan Iraklı 17 yaşındaki Y.K., Aralık 2023’te disiplin suçları nedeniyle okuldan atıldı. Önceki gün okula gelen Y.K., lisenin müdürü 74 yaşındaki İbrahim Oktugan’ın odasına girerek tabancayla ateş ettikten sonra kaçtı. Oktugan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İbrahim Oktugan

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tekin: "Öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza kalkan el, tüm toplumumuza, geleceğimize, huzurumuza kast etmiştir. Şiddetin her türlüsüne karşı devlet olarak, millet olarak en sert şekilde karşı durmalı, en ağır tepkiyi vermeliyiz. Devletimiz tüm iradesiyle bu tür şiddet olaylarının karşısında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu tür vahşet ve şiddet olaylarına karışanların gerekli cezayı alması için Bakanlık olarak bu işin peşini bırakmayacağız." ifadelerini kullandı. 

İbrahim Oktugan 1

10 MAYIS 2024 YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Okul müdürü İbrahim Oktugan'ın bir öğrenci tarafından katledilmesinin ardından eğitim camiasında 10'a yakın sendikanın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamalara göre ülke genelince 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek. Okullarda öğrencilere duyuru yapılması beklenirken, bir kısım öğretmenin okullarda kalması ve idari sorumluluklarını yerine getirmesi öngörülüyor. Ancak okulun tatil olması ve yoklama alınmaması gibi bir duyuru söz konusu değil. Bu noktada her okul ve öğretmenin, sınıflara kendi inisiyatifiyle bilgilendirme yapması öngörülüyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama bulunmuyor. 

Editör: Nurseli Fırat