İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; 4 şüpheli şahsın, yaklaşan yılbaşı öncesi artan hediyelik eşya pazarına ürettikleri sahte parfümleri süreceği bilgisi üzerine harekete geçti. 

Söz konusu şüphelilerin Jandarma ekiplerince yapılan çalışmalar ve fiziki takip neticesinde; şüphelilerin uluslararası piyasalarda bilinen dünyaca ünlü markalara ait parfümlerin birebir sahtesini ürettikleri, sahte bandrol ve stok numarası vererek internet uygulamalarında açtıkları sanal mağazalar üzerinden satış yapacakları belirlendi. 

4 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON


Jandarma ekiplerince takip altına alınan şüphelilerin, Bahçelievler ve Bağcılar’da bulunan merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde ürettim yaptıkları tespit edildi ve 2 imalathane ve 2 depodan oluşan 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda; 70 bin adet sahte parfüm, bir adet parfüm doldurma makinesi, 4 adet kapak basma makinesi ve bir adet jelatin kaplama makinesi ele geçirildi.

ŞİŞE ORJİNAL GÖRÜNÜMLÜ


Aramalarda, yurtdışından getirtilen dünyaca ünlü markalara ait çok sayıda boş cam şişe ve parfüm kutusu da bulundu. Şüphelilerin, merdiven altı yerlerde ürettikleri sahte parfümleri, yurtdışından getirttikleri bu şişelere doldurarak piyasaya süreceği ortaya çıktı. 

Yakalanan 4 şüpheli şahıs, ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi.

Editör: TE Bilisim