Avcılar'da metrobüste maske takması için kendisini uyaran güvenlik görevlisini döverek tek gözünü kaybetmesine neden olan Ömer Senem'in cezası belli oldu.

Küçükçekmece 8. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ömer Senem, şikâyetçi Şükrü Turan ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada söz hakkı verilen Ömer Senem, “Şükrü Turan metrobüsten indikten sonra bana vurmadığını iddia etmiş ise de, güvenlik görevlisinin yanında bana vurdu.Çenemdeki darp raporu da bu eyleme dayalı oluşmuştur. Beraatimi talep ediyorum." dedi.

GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Mahkeme, Ömer Senem’in müştekinin organlarının birinde işlevini yitirmesine neden olduğunu belirtti.

Ayrıca, mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi:

“Olay dünya sağlık güvenliğini de tehdit eden pandemi sürecinde üstelik bulaşıcı hastalığın en yaygın şekilde yayılması beklenen metrobüste yaşanmıştır. Ömer Senem, kurallara uymayarak, duyarlılık göstermemiş, kendisinden daha fazla empati beklenmiştir. Ancak uyarıya rağmen maskesini takmamış ve kalabalık ortamda yolculuğa devam etmiştir. Beyanında belirttiği şekilde maske nedeniyle rahatsız oluyor ise, metrobüsten inmesi gerekirken inmeyerek başkalarının sağlık güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde yolculuğuna devam etmesi nedeniyle başlayan tartışmada, ilk haksız hareketi yapmıştır."

Mahkeme Ömer Senem’in "Kasten ağırlaşmış yaralama" suçundan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilisim