“16 YAŞIMDAN BERİ BU İŞİN İÇİNDEYİM”

16 yaşından beri bu işin içinde olduğunu söyleyen Uçak; “İşimiz baba mesleği, çocukluğumdan beri bu işin içindeyim” diye konuştu. İş büyüdükçe maneviyatın azaldığının ifade eden Mansur Uçak; “İş büyüdükçe, hızlandıkça maneviyat olarak geri geliyor insan. Birçok çalışanı oluyor, birçok sevkiyat aracı oluyor. Birçok iş yeri işletmeleri oluyor. Ama bu hızın içinde insan yavanlaştığını hissediyor, geçip giden zaman geçmiş daha tatlı daha anlamlı gelmeye başlıyor. İster istemez insan kaybedilen manevi bir şeylerin olduğunu düşünüyor. Çok çalışarak çocuğunla geçireceğin zamandan ödün veriyorsun, cenazenden ödün veriyorsun, düğününden ödün veriyorsun. Sosyal yaşantından ödün veriyorsun.” dedi 

“ÇALIŞANLARIMIZ BİZDEN, BİZ ÇALIŞANLARIMIZDAN RAZIYIZ”

42-43 senedir sektörün içine olduklarının altını çizen Uçak, 2 kuşaktır yanlarında çalışan ağabeylerinin, büyüklerinin olduğunu kaydederek şunları söyledi; “Senelerdir birbirimizi bırakmayan bir saygı çerçevesi içindeyiz. Her şey para değil, sevgi de önemli. Biz ona çok çok önem veriyoruz. Yani o olmazsa zaten o işten başarı gelmez. Yani biz onları, onlar bizi seviyor. Biz ailece de çoğu çalışanlarımızla görüşüyoruz. Yani hasta oldukları zaman veya darda oldukları zaman bir müdürümüze veya bir yetkiliye ilgilen demeyiz, direkt kendimiz temasa geçeriz. Kesinlikle bizden razıdırlar. Biz de onlardan çok razıyız.”

“BİR GÜN İFLAS EDERSEM PAZARCILIK YAPARIM”

 Firma olarak Türkiye’de zaten hemen hemen 3 dönemdir sebze meyve sektöründe en fazla ihracatçı unvanını alan Mansur Uçak; “İşçi olmaktan gocunmam, çünkü büyüklerimiz işçilikten geldi bizi de o misyonla yetiştirdiler. Her şeyin başı dürüst olmak, dürüstçe çalışmak ve yaşamak sonrasında kapılar zaten açılıyor. Ülkemize dolar getiren ve sebze meyve sektöründe de en çok istihdam sağlayan firmayız. Tabii bunlar hoş şeyler, güzel şeyler. Yani çalışanlarımız artıyor. Daha fazla insanın evine ekmek götürmesine vesile olmak insanı kamçılıyor” şeklinde konuştu. 

Eğitime çok önem verdiğini belirten Uçak, “Çocuklarımın kesinlikle okumalarını istiyorum. Yani okuyup polis olurlar ya da okuyup mühendis olurlar kendileri bilir. Çocuklarımın okumasını ve daha düzenli bir hayatlarını olmasını istiyorum Bu işi yapmalarını istemiyorum” dedi.

“HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASIYDI” 

Beşiktaş’ın ve Karagümrük’ün alt yapısında futbol oynadığını söyleyen Mansur Uçak hayatımın dönüm noktası dediği anısı hakkında; “Hayatımda dönüm noktası lise 3’te staj görüyordum. Geçmişimde Beşiktaş alt yapısı ve Karagümrük alt yapılarında da futbol oynadım. Bir gün evden kulübe gitmek için hazırlanıp çıktığımda tam kapıdan çıkacağım zaman karşımda amcamı gördüm, bana ‘nereye gidiyorsun’ diye sorduğunda yarı çekinerek maça dedim. Çünkü onun da futbolu sevmediğini biliyordum. Bana ‘ya gider futbolunu oynar kendi başının çaresine bakarsın, ya da gelir kendi işine mesleğine sahip çıkarsın’ dedi Yani iki seçenek verdi bana. Ve ben de o zamanlar çok ufaktım. 16 yaşında bir çocuk olduğum için korktum yani açıkçası. Futbolu bıraktım ve dönüm noktam o oldu. Yani eğer devam etseydim çok farklı bir yerlerde olabilirdim çünkü transfer teklifleri de vardı.” dedi.

Editör: TE Bilisim