Kastamonu il Jandarma Komutanlığı “Bozkurt Sel Afeti” zamanında komşu illerden de getirilen 8 Jandarma HAYDİ (Hayvan Durum İzleme Timi) Ekibiyle selde mağdur olan, yaralanan, aç kalan yüzlerce hayvana sahip çıkarak selden kurtarmış, tedavi ettirmiş, beslemişti.  Bu kez ağır kış şartları sebebiyle Kastamonu merkezi ve 19 ilçede yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları ile sahipsiz sokak hayvanları jandarmalar ve aileleri tarafından beslendi. 

MAĞDUR OLAN SOKAK HAYVANLARI KONTROL EDİLDİ


Kastamonu  Valiliğince verilen talimatlar üzerine Kastamonu  İl Jandarma Komutanlığına bağlı 19 ilçede ve il merkezinde (25) jandarma ekibi kurularak, jandarma personeli ailelerinin de dahil edilmesiyle hayvan besleme faaliyetlerine çıkıldı. Yoğun kış şartlarında mağdur olan sokak hayvanları kontrol edildi, hasta ve yaralı olanlar Kastamonu  il merkezindeki Belediyeye ait barınağa götürülerek veterinerlere muayene ve tedavileri yaptırıldı. Zor durumdaki hayvanlar için  temin edilen mamalar ve toplu yemek yenilen askeri birlik ve kurumlardan  toplanan yiyecek artıkları verilerek ,yerlerinde besleme faaliyetleri gerçekleştirildi. 

HAYVAN BESLEME FAALİYETLERİNE KATILDILAR


Yaban hayvanları için kırsal alanlara kuru ot, saman, ekmek ve yiyecek artıkları bırakıldı. Besleme faaliyetlerinin hayvansever kişi ve kuruluşlarla birlikte düzenli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.  Jandarmaları gören vatandaşların da harekete geçerek sokak hayvanlarını besleme çalışmalarına katılmaları hayvanseverler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Editör: TE Bilisim