Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan Şafak-Şaziye Öztürk çifti kısa süre önce bir yaşındaki oğulları Egemen Öztürk'ün Tip1 SMA hastası olduğunu öğrendi. Aile henüz Türkiye’de tedavisi yapılmayan ve ölümcül olan bu rahatsızlığın bir yaşındaki tek oğullarını elinden almaması için hemen harekete geçti. İlk olarak çok pahalı olan bu tedavinin karşılanması için sosyal medyadan bağış kampanyası düzenleyen çift, kampanya için Trabzon Valiliği‘nden konuya dair resmi izinleri aldı. Ekran Haber'e özel konuşan baba Şafak Öztürk "Tedavi için istenen para çok fazla, yardıma ihtiyacımız var. Oğlum yoğun bakımdan yeni çıktı, onu kurtarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Taksicilik yapan baba Şafak Öztürk, oğlu için her kapıyı çalmaya hazır olduğunu söylüyor. Sosyal medya üzerinden sesini duyurmaya çalışan baba, kampanyaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık‘ın destek olduğu belirtti. Teknik Direktör Şenol Güneş‘in ise video çekerek yardım çağrısında bulunduğunu belirtti. Ayrıca üzüntülü baba "Oğlum yılbaşı gecesi doğdu, bu yılbaşında güzel haberler almak istiyoruz" dedi. Vatandaşlar tarafından da paylaşılan yardım kampanyasının kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.

EGEMEN'E UMUT OL!

SMA hastası Egemen Öztürk'ün yurt dışında tedavi edilebilmesi için 2,5 milyon dolara yakın para toplanması gerekiyor. Siz de Egemen'e umut olmak için aşağıdaki IBAN numarasına yardımda bulunabilirsiniz. 

Editör: TE Bilisim