Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aralık ayına ilişkin 3 milyar 214 milyon TL tutarınki yaşlı aylıklarını ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Aralık ayına dair yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaklaşık olarak 1 milyar 777 milyon TL tutara sahip yaşlı aylığı ödemesi yapacaklarının altını çizdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaklaşık olarak 1 milyar 437 milyon TL tutarına sahip engelli aylıklarını da hak sahiplerine ait banka hesaplarına yatıracakları bilgisini verdi.

Yaşlı ve engelli vatandaşlar için kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programlarını üretmeye ve geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli ve yaşlı bireylerin toplumsal hayata etkin ve tam katılımlarıyla bağımsız biçimde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla eğitimden ekonomiye, sağlıktan sosyal hayata kadar her alanda yanlarında olduklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu doğrultuda Aralık ayı ile ilgili 3 milyar 214 milyon TL tutara sahip yaşlı aylıklarını ve engelli aylıklarını yaşlı ve engelli hak sahiplerine ait banka hesaplarına bugün itibariyle yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı ve engelli vatandaşlar için üretilen hizmetlerin hak temelli ve insan odaklı politikalar kapsamında sürdürüldüğünü bildirdi.

ENGELLİ AYLIĞI VE YAŞLI AYLIĞI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye'de engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik çeşitli sosyal yardım programları ve aylıklar sunuyor.

Bu yardımlar, toplumun bu gruplarına destek olmayı amaçlıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan engelli aylıkları ve yaşlı aylıkları hakkında genel bilgiler şu şekilde:

ENGELLİ AYLIĞI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Engelli aylığı, engelli bireylere maddi destek sağlamak amacıyla verilen bir sosyal yardım.

Engelli aylığına başvuruda bulunan kişilerin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Engelli aylığı başvurusu yapabilmek için engellilik oranının belirlenmesi ve bu oranın Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından onaylanması gerekiyor.

Engelli aylığı, engelli bireyin ihtiyaçlarına göre değişebiliyor ve aylık olarak ödeniyor.

YAŞLI AYLIĞI İÇİN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yaşlı aylığı, 65 yaş ve üzeri yaşlı vatandaşlara yönelik bir sosyal yardım programı.

Yaşlı aylığı başvurusu yapabilmek için yaşlı bireyin 65 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Yaşlı aylığı başvuruları da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından kabul ediliyor.

Yaşlı aylığı, yaşlı bireylerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla veriliyor ve aylık olarak ödeniyor.

Hem yaşlı aylığı hem de engelli aylığı türü için de başvuru şartları, ödeme miktarları ve süreçler zaman zaman değişebiliyor.

Bu nedenle, başvuru yapmadan önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi ya da ilgili yerel yetkililerle (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri) iletişime geçmek gerekiyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da illerde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerinden güncel bilgiler alınabiliyor ve başvuru şartlarına ulaşabiliyor.

Öte yandan, ihtiyaca ve yartlara bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının diğer sosyal yardım programları da bulunuyor.

Editör: Mevlüt Peker