Dünya nüfusunun hızla yaşlandığını, Türkiye’de ise fabrikalarda halen 60-65 yaşlarındaki vatandaşların aktif çalıştıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'deki sağlık sistemi imkanlarının dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını kaydederek, “Yaşlılık sigortasını da hayata geçireceğiz. Gelecek için yaşlılarımızı korumak zorundayız.” dedi.

Vedat Isikhan 05012024 Aa 1

emekli-maaşı-en-düşük-ne-kadar

"ASGARİ ÜCRET SÜRECİ BAŞARIYLA SONUÇLANDI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu) tarafından İstanbul'da düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda, hükümetin işçi ve işverenlere yönelik sürekli desteğini vurguladı. Konuşmasında asgari ücret sürecinin başarıyla sonuçlandığının altını çizen Bakan Vedat Işıkhan, Türkiye'nin sosyal güvenlik sistemine de değindi.

Vedat Isikhan 05012024 Aa 2

emekli-maaşı-ne-kadar-olacak

YAŞLANAN NÜFUS VE SAĞLIK SİGORTASINA ODAKLANILDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yaşlanan küresel nüfusa dikkat çekerek, Türkiye'de halen 60-65 yaş arasında fabrikalarda aktif olarak çalışan bireyler olduğunu belirtti. Yeni bir girişimden bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Vatandaşlar genel sağlık sigortasına katkıda bulunuyor ve bundan faydalanıyor. Bu ücreti karşılayamayanların ödeme yapması gerekmiyor. Türkiye'de sahip olduğumuz sağlık sistemi olanaklarının dünyada eşi benzeri yok. Yaşlılık sigortasını da hayata geçireceğiz. Yaşlılarımızı gelecek için korumalıyız. Hemen hemen her evde yaşlı, engelli ya da hasta bir vatandaşımız var. Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçireceğiz. Bu konuda bir öngörü geliştirmemiz gerekiyor." dedi.

Vedat Isikhan 05012024 Aa 3

Vedat Isikhan 05012024 Aa 4

Vedat Isikhan 05012024 Aa 5

Editör: Mevlüt Peker