Yatık Emine filminin konusu nedir? Kullancılar neden Yatık Emine filmini merak ediyor? Yatık Emine filmi ne zaman çekildi? Yatık Emine filminin oyuncuları kimler? Yatık Emine filmi nerede çekildi? Yatık Emine filmi televizyonda hangi kanalda? Detaylar haberimizde...

YATIK EMİNE FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Yatık Emine, Ömer Kavur'un 1974 yılında vizyona giren ilk uzun metrajlı filmidir. Refik Halit Karay'ın 1919 yılında yazdığı Memleket Öyküleri adlı eserinde bulunan Yatık Emine isimli öyküden uyarlanmış bir filmdir.

YATIK EMİNE FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Filmde Emine (Necla Nazır), kötü insanlar tarafından elde edilemeyince kötü kadın olarak anılması nedeniyle zor günler yaşamaktadır. İftiralar ve kötü sonuçlar sonucunda genç kadın bulunduğu yerden küçük bir köye sürgün edilir. Emine köye gitmeden önce konuşulmuştu.

Genç kadın Vali bir ev bulur ve Emine oraya yerleşir. Ancak ev sahibi, yalnız kadınlara tecavüz etmeye çalışır ve kendisine karşı çıkan kadını evinde döverek dışarı atar. Emine tedavi altına alınarak tedavi altına alındı. İyileşen genç kadına yardım eden tek bakıcı ise Server'dır. Kasabada görev yapan komutan (Mahmut Hekimoğlu) şehit kadının yanında olmaya çalışsa da artık Emine'nin hakaretlerine, kötü bakışlarına ve zulmüne dayanamayacaktır.

YATIK EMİNE FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLERDİR?

1975 yılında seyirciyle buluşan dram filminin ünlü oyuncuları arasında Serdar Gökhan, Osman Albayrak, Nubar Terziyan, Renan Fosforluoğlu, Bilal İnci ve Atilla Ergün yer alıyor.

Serdar Gökhan - Hastabakıcı Server (ses. Pekcan Koşar)

Necla Nazır - Emine (ses. Tijen Par)

Bilal İnci - Arzuhalci Deli İsmail (ses. Sadettin Erbil)

Mahmut Hekimoğlu - Kumandan (ses. Cüneyt Türel)

Nubar Terziyan - Dimitri

Renan Fosforoğlu - Kaymakam

Osman Alyanak - Fırıncı Mustafa

Güzin Özipek - Tahir'in Karısı (ses. Suna Pekuysal)

Atilla Ergün - Rıza (ses. Erdoğan Esenboğa)

Necati Er - Yardımcı Doktor

Zeki Alpan - Tahir Amca (ses. Timuçin Caymaz)

İsmail Hakkı Şen - Doktor

Osman Çağlar - İsmail (ses. Şener Şen)

Ahmet Turgutlu - Çavuş

Müşerref Çapın - Kadın Mahkum

Arzu Akay

Nermin Özses

Niyazi Er

Mehmet Özekit