Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, Halil Koç başkanlığındaki HSK 1. Dairesi kararnameye ilişkin bugünkü çalışmalarını tamamladı. HSK 1. Dairesi’nin yarın yapacağı son toplantının ardından kararnamenin yayımlanması bekleniyor.

GÖREVLENDİRMELER YAPILIYOR

Yarın açıklanması beklenen kararname ile deprem bölgesinde yer alan illerin başsavcılarının önemli bir kısmının değişmesi bekleniyor. Deprem soruşturmaları esnasında mağduriyetlerine rağmen özveri ile çalışmalarına devam eden bu illerin başsavcıları önemli illere görevlendiriliyor.

DEPREM BÖLGESİNDE ÜÇ İLDE DEĞİŞİKLİK

Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre; Gaziantep ve Diyarbakır Başsavcıları değişmeyecek. Ama Malatya, Hatay ve Kahramanmaraş illerinde yeni başsavcılar görevlendirilecek. Bu kapsamda bazı iller arasında becayiş diye tabir edilen değişimler de yaşanabileceği ifade ediliyor.

MARAŞ'TAN TRABZON'A KARŞILIKLI DEĞİŞİM

Yine Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı oluyor. Trabzon Başsavcısı Ahmet Çelikkol ise Çelik'in yerine geliyor.  Samsun Cumhuriyet Başsavcılığında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Halil Koç başkanlığındaki HSK 1. Dairesi’nin kararnamesinin yarın yayımlanması bekleniyor.

Editör: Site Yönetim