Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesine bağlı Karadut Sokak’ta vatandaşlar, iki hafta önce bir çöp konteynerinin yanından ses geldiğine şahit oldu. Konteynerin hemen yanındaki çöp poşetinin içinde bebek olduğunu görenler telefonlara sarıldı. 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunan vatandaşlar sayesinde olay yerine sağlık ve polis ekipleri ulaştı. Hayatta olduğu belirlenen talihsiz bebek, ambulansla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ÇÖPTE BULUNAN BEBEK NE ZAMAN BIRAKILDI?

Hastanenin çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Doç. Dr. Eren Yıldız, olay günü yaptığı açıklamada bebeğin doğum zamanını tam olarak tahmin edemediklerini ifade etmişti. Yıldız, "Ama bize getirilmeden önce çok uzun zaman geçmediğini düşünüyoruz. Bugün içerisinde olma ihtimali çok yüksek. Bebeği, ilk müdahalesini yaptıktan sonra yenidoğan yoğun bakıma yatırdık. Genel durumu orta. Hayati tehlikesi devam ediyor." demişti.

OLAY SORUŞTURULUYOR

Daha sonra şanssız bebeğin sağlığına kavuştuğu belirtildi. Ayrıca olayın ayrıntılarının aydınlatılması için polis soruşturmasının sürdüğü bildirildi.

ÇÖPE BIRAKILAN BEBEĞİN BULUNMA ANINA DAİR GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI!

Milyonları yasa boğan olaya dair bir gelişme yaşandı. Vicdansız kimse veya kimselerce çöpe bırakılan yeni doğmuş minik bebeğin bulunduğu ana dair görüntüler ortaya çıktı.