Halka arz edilecek yeni hisseler belli oldu. Başvurularını Borsa İstanbul'a ileten Tarkim Bitki ve Gıpta Ofis, SPK tarafından onaylandı. Söz konusu şirketler, izahnamelerini yayımladıktan sonra belirlenen tarihlerde talep toplayacak..

GIPTA OFİS VE TARKİM BİTKİ HALKA ARZ OLUYOR

Borsa İstanbul'da işlem görmek için başvuruda bulunan TARKİM ve GIPTA OFİS, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onayını aldı. Halka arz olmaya hazırlanan şirketler, izahnamelerini yayımladıktan sonra belirlenen tarihlerde talep toplamaya geçecekler.

Yeni-halka-arz-eylül-GIPTA-TARKİM

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat Sanayi A.Ş.'nin halka arzı Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin konsorsiyum liderliğinde 6-7-8 Eylül 2023 tarihlerinde, 20,90 TL sabit fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek. Söz konusu süreçte 8.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı ve 32.000.000 TL nominal değerli payların sermaye artırımı yoluyla olmak üzere 40.000.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle halka açıklık oranı %30,30 olacak. Halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu ise Gıpta olacak.

Tarkim Bitki Koruma Sanayi ve Ticaret A.Ş. halka arzı 107,50 TL Borsa'da Satış-Sabit Fiyat ile talep toplama yöntemiyle gerçekleştirilecek. 5-6 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek halka arz işlemlerinde kullanılacak olan pay kodu TARKM.HE olacak. Söz konusu süreçte sermaye artırımı yöntemiyle 5.000.000 TL nominal değerli payın Halka Arz edilmesiyle halka açıklık oranı %23,81 seviyesine gelecek.