Hafize Gaye Erkan’ın görevden alınmasıyla yeni atama yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, belirlenen politikaların yeni başkanla birlikte sürdürecek.

Tcmb Baskani Fatih Karahan 04022024 Aa2

Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Merkez Bankasının başkanlığına henüz atanan Fatih Karahan da enflasyonla mücadele konusunda kararlılığı vurgulayan açıklama yaptı. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyonun, hedef ile uyumlu noktaya gerileyinceye kadar gerekli parasal sıklığı korumakta kararlı olduklarının altını çizdi. TCMB Başkanı Karahan, "Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz… Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Tcmb Baskani Fatih Karahan 04022024 Aa1

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, enflasyonla mücadelede sıkı para politikasını sürdürme konusunda kararlı olduklarını belirtti. Karahan, "Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz," ifadelerini kullanarak, enflasyonun hedeflenen seviyelere düşürülmesi konusundaki kesin tutumlarını vurguladı.

Tcmb Baskani Fatih Karahan 04022024 Aa3

TCMB BAŞKANLIĞINA ATANAN KARAHAN'IN İLK AÇIKLAMALARI

TCMB tarafından yapılan duyuruda, 3 Şubat 2024 tarihli ve 32449 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, 28 Temmuz 2023'ten bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atandığı hatırlatıldı. Göreve atanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Karahan, "Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" dedi.

Merkez Kararı

8 ŞUBAT'TA ENFLASYON RAPORU TANITIM TOPLANTISI

Karahan, 8 Şubat saat 10.30'da TCMB İdare Merkezi'nde düzenlenecek olan bu yılın ilk Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla bir bilgilendirme toplantısı yapacak. Bu toplantı, TCMB'nin enflasyonla mücadeledeki stratejileri ve beklentileri hakkında önemli bilgiler sunacak.

Editör: Ozan Barış Erim