Olay, saat 17.00 sıralarında Arnavutköy'ün Hadımköy Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede seçim koordinasyon merkezinin değiştirilmesini bekleyen Yeniden Refah Partisi seçim dergisinin kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla 3 el ateşlendi. Kurşunlardan biri aracın şoför tarafında bulunan cama isabet etti. Cam kırılırken, o sırada araçta oturan şoför saldırıdan herhangi bir yara almadan kurtuldu. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Istanbul Arnavutkoyde Yeniden Refah Pa 23964 (1)

“ŞU PARTİ YAPTI DİYEMİYORUZ”

Saldırıdan haberdar olan Yeniden Refah Partisi Arnavutköy Belediye Başkan Adayı Abdürrezzak İlbey olay yerine geldi. İlbey ile ilgili yaptığı açıklamalarda, "Görmüş olduğunuz az ilerideki irtibat büromuzda çalışıyorlardı, bir hazırlık içindeydiler. Burada da araçlarımızı normal rutin park etmişlerdi. Şoför arkadaşımız koltukta oturuyordu. 3 el ateş edildi. O esnada ön cam çatlamış. Tabi biz açıkça şöyledir, şu parti yaptı diyemiyoruz. Ancak bunu kabul etmediğimizi, adil bir seçim yarışı olması şekli vurguluyoruz. Biz her şeyden önce Yeniden Refah Partisi olarak hakka hukuka riayet eden siyasi partiyiz. Genel başkanımızdan tutun üyemize kadar hepimiz kurallara riayet ediyoruz. Bu konuda böylesi bir saldırıyı seçim zamanı kabul etmediğimizi, reddettiğimizi, kınadığımızı söylemek istiyorum. 22 gün bir süre var. İnşallah bu tarz saldırılar olmadan mücadelemize devam etmeyi sürdürüyoruz."

Istanbul Arnavutkoyde Yeniden Refah Pa 23964 (3)

“BİR KİŞİNİN KAÇTIĞINI GÖRDÜM”

Saldırı sırasında araçta oturan şoför Levent Selçuk, seçim koordinasyon merkezinin yapıldığı için beklediğini sırada gördüğünü belirtti, "Gün içinde seçim yoluyla dolaşıyorduk. Başkanımızdan anons geldi. Açılış için bu bölgeye geldik. Namaz saati oldu. Arabanın içindeydim. Önce bir sol aralıklarla doğru silah sesi Geldi. Sonra ön cama doğru geldi, ne olduğu anlayana kadar sol cama benim bulunduğum nokta doğru bir mermi daha geldi. İndim, karşı bölgeden bir kişinin kaçtığını gördüm. Tabi tam seçemedim. Tabii ki bu çok çirkin bir olay. Yazıyor, hepimiz içinde kınıyoruz. Böyle şeylerin olmaması gerekiyor. 3 el sıktı yan nokta, ön nokta ve benim bulunduğum şoför mahaline doğru ateşlendi. Hatta cam kırılınca bana da camlar geldi ama Allah'tan kurtardık, bir şey olmadı" dedi.

Istanbul Arnavutkoyde Yeniden Refah Pa 23964 (4)

Polis ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları devam ederken, kapsamlı ilgili inceleme başlatıldı.

Editör: Zeynep Baş