Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonunda, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, özel hastanelerde rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik gibi suçlar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Gözaltına alınan toplamda 41 kişi, aralarında 14 doktor, 17 hemşire ve 8 hastane görevlisinin de bulunduğu şüphelilerden oluşuyor.

USULSÜZ BEBEK HASTA SEVKLERİ VE SGK DOLANDIRICILIĞI

Operasyon kapsamında özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine yapılan usulsüz bebek hasta sevkleri deşifre edildi. Şüphelilerin, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından özel hastanelere yapılan günlük 8 bin TL'lik ödemeleri maksimize etmek için iyileşen bebekleri taburcu etmeyip, ödemeleri sürdürmek amacıyla hastanede tuttukları belirlendi.

SAHTECİLİK VE İHMAL İDDİALARI

Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde 24 saat bulunması zorunlu olan doktor personelin, maliyetleri düşürmek amacıyla fiziksel olarak bulundurulmadığı, sadece kağıt üzerinde görevli olarak gösterildiği tespit edildi. Acil durumlar sırasında, hastane dışındaki doktorların cep telefonlarına yönlendirilen çağrılarla, hemşirelerin telefonla acil müdahaleler hakkında bilgi alıp uyguladıkları ortaya çıktı. Ayrıca, hasta yakınlarının doktorla görüşmek istemesi durumunda bazı hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttığı bilgisi de elde edildi.

OPERASYON VE ELE GEÇİRİLEN DELİLLER

İstanbul ve Tekirdağ'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla, 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikametgah ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 45 dijital materyal, 55 kutu yasadışı ilaç ve 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Halen firarda olan 2 şüphelinin yakalanması için operasyonlar sürüyor

Editör: Mevlüt Peker