İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili öncesinde vatandaşları trafik güvenliği konusunda uyardı. Bakan Yerlikaya, hız limitlerine uyma ve emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yaptı.

BAYRAM TEDBİRLERİ TAMAM

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için alınan trafik tedbirlerini duyurdu. Emniyet ve Jandarma ekiplerinin, hava ve mobil radar araçları ile destekleneceğini belirten Yerlikaya, tatil süresince yol güvenliği için geniş çaplı önlemler alındığını ifade etti.

GEÇMİŞTEKİ ACILAR TEKRARLANMASIN

Bakan Yerlikaya, geçmiş yıllardaki Ramazan Bayramı tatillerinde yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, son beş yılda trafik kazalarında 514 kişinin hayatını kaybettiğini, 26.667 vatandaşın yaralandığını hatırlattı. Bu acıların tekrar yaşanmaması için vatandaşlara tedbirli olmaları çağrısında bulundu.

65 BİN 600 PERSONEL GÖREV BAŞINDA

Bayram tatili boyunca trafik güvenliğini sağlamak üzere 46.700 polis ve 18.900 jandarma personelinin görev yapacağını bildiren Yerlikaya, tüm vatandaşları sorumlulukla hareket etmeye davet etti. Yolculukların sevdiklere kavuşmak için olduğunu hatırlatan Yerlikaya, hayatla yarış olmayacağını vurguladı ve herkese güvenli ve mutlu bir bayram diledi.

Editör: Mevlüt Peker