Milli Piyango tarafından düzenlenen yılbaşı özel çekilişinde ikramiye kazanan numaraların tam listesi açıklandı. Milli Piyango'dan yapılan açıklamaya göre, yılbaşı çekilişinde 400 milyon liralık büyük ikramiye tam bilete çıktı. Büyük ikramiyenin tamamının dağıtım garantili olduğu yılbaşı çekilişinde bugüne dek verilen en yüksek ikramiye olan 400 milyon lira; Milli Piyango Online üzerinden satılan tam bilete isabet etti. Bunun ardından sosyal medyada, "Milli Piyango Yılbaşı İkramiyesi'nin Kolombiya'da bulunan bir kişiye çıktığı"na idiaları sosyal medyada gündem oldu. 

"AÇIKLAMA YAPMAMIZ GEREKMİŞTİR"

Sisal Şans, sosyal medyada ortaya atılan iddialar üzerine bir açıklama yaptı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bazı haber mecraları ve sosyal medya kanallarında yer alan, 'Milli Piyango yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’da bir kişiye çıktığına' ilişkin iddialara dair, şeffaflık ve doğru bilgilendirme ilkelerimiz kapsamında açıklama yapma gereği hasıl olmuştur" diye bildirildi. 

"İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR"

Söz konusu iddiaları yalanlayan Sisal Şans, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"31 Aralık Pazar akşamı gerçekleştirilen Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde 400 milyon TL’lik büyük ikramiye Milli Piyango Online üzerinden alınan bir tam bilete isabet etmiştir. Büyük ikramiyeyi kazanan talihli İstanbul’da ikamet etmekte olup, 1969 doğumlu erkek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Kişisel Verileri Koruma Kanunu uyarınca talihlinin rızası olmadan kendisiyle alakalı daha fazla bilgiye yer verilememekte olup, 'İkramiyenin Kolombiya’ya çıktığı' iddiası tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır."

Editör: Ozan Barış Erim