2024 yılı Ocak ayında birçok alanda yüzde 60'a kadar varan zam oranları bekleniyor. MTV, emlak vergisi ve trafik cezaları gibi konularda zam beklentileri bulunmaktadır. Ayrıca, araç muayene ücretlerinde de önemli bir artış öngörülmekte. Peki, yılbaşından sonra telefonlara zam gelecek mi? İşte detaylar...

YILBAŞINDAN SONRA TELEFONLARA ZAM GELECEK Mİ?

Yeni yılda telefonlara zam gelip gelmeyeceği henüz net değil. Telefonlar yapılan zamlar şirketler tarafından belirlenmekte.

telefon-3

EHLİYETLERE ZAM GELİYOR

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında ehliyet fiyatlarına yüzde 122'ye varan bir zam yapılmıştı. İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı, 2024 yılında tüm harcamalar dahil bir ehliyet almanın maliyetinin 20 bin TL'yi bulabileceğini belirtti. Geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki zamla birlikte ehliyet fiyatı 4 bin liradan 7 bin liraya çıkmıştı.

telefon-1

2023 yılı için en düşük zam beklentisi yüzde 50 idi. Haç ve sınav ücretlerine yapılan yüzde 122'lik zamla birlikte ehliyet almanın bedeli yaklaşık 15 bin lirayı aşmıştı. Ayrıca, Temmuz ayında yapılan seçimlerin ardından KDV oranlarına zam gelmişti.

telefon-2

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Temmuz ayında vergilere yeni zamlar eklenmişti. Yurt dışından getirilen cep telefonlarının kaydedilmesi için ödenen harç tutarı 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye çıkarılmış, KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye yükseltilmişti. Ayrıca, noter, pasaport ve vize harçlarına da Temmuz ayında yüzde 50 zam yapılmıştı.