YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıtları 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Herhangi bir programa yerleşemeyen adayların değerlendireceği 2. tercih tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. 12 Eylül Salı (bugün) saat 14.00 itibarıyla ek tercihler alınmaya başlandı. İşte, ek yerleştirme hakkında merak edilen tüm detaylar...

ösym-yks-ek-tercih-başladı

YKS EK TERCİH DÖNEMİ BAŞLADI!

2023 YKS, sınav sonuçlarının açıklanması ve kayıtların sona ermesinin ardından gözler, ikinci ek tercih tarihlerindeydi. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar, YKS ek tercih ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar gibi sorular ile merak içerisindeydi. ÖSYM tarafından, YKS ek yerleştirme tercih tarihlerine ilişkin duyuru yapıldı. Yapılan açıklamaya göre YKS ek tercih 2023, 12 Eylül (bugün) 2023 saat 14.00'de başladı.

ösym-yks-ek-tercih-kılavuzu-pdf

YKS EK YERLEŞTİRME KILAVUZU

ÖSYM Ek yerleştirme kılavuzu ile ilgili açıklamalarda bulundu; "2023-YKS Yükseköğretim Programları Ek Yerleştirme Kılavuzu, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Tercih yapacak adayların tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanacak Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Ek yerleştirme işlemleri, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kılavuzu, 2023-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 2023-YKS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda belirtilen kurallar doğrultusunda yapılacaktır."

YKS EK TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ


YKS EK TERCİH NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Adaylar, 2023-YKS Ek Yerleştirme için tercihlerini, 12-17 Eylül 2023 tarihleri arasında T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacak.