YKS Ek tercihler başladı mı? Ne zaman başlayacak? merak edilen sorular arasında yer alıyor. YKS sonuç sıralamalarına göre tercihlerini yapan öğrenciler, üniveresitelerine yerleşti. 28 Ağustos1 Eylül tarihleri arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler. ÖSYM tarafından, sıralamalarına göre herhangi bir üniversite ve bölümüne yerleşemeyen öğrenciler için ek tercih hakkı sunulacak. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylar, ek kontenjanlara ve ikinci yerleştirme/tercih sürecine odaklandı..

ÖSYM-yks-ek-ikinci-tercih

YKS EK TERCİHİ KİMLER YAPABİLİR?

Herhangi bir bölüme yerleşemeyen adayların yapabileceği gibi, ilk tercih döneminde bir üniversiteye yerleşen adaylar da ek yerleştirmelerde tercih yapma hakkına sahiptir. Fakat söz konusu ilk tercihte yerleştirmesi yapılmış adayların OBP'si (diploma notu) yarı yarıya düşecek..

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

2023 YKS yerleştirme sonuçlarının ardından hiçbir tercihine yerleşemeyen adaylar ikinci tercih sürecine odaklandı. İkinci tercihler, üniversite kayıtları ardından boş kalan kontenjaların belirlenmesi sonrasında başlayacak. Üniversite kayıt tarihleri ise 28 Ağustos-1 Eylül arasında olacak. Boş kontenjanlar da 1 Eylül sonrasında kesinleşmiş olacak. Geçtiğimiz yıl ikinci tercihler 7-13 Eylül 2023 tarihleri arasında olmuştu.