YKS ek tercihler ne zaman? İkinci tercih tarihleri açıklandı mı ? Gibi soruların yanıtları son günlerde merak ediliyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte birçok öğrenci listelerini yaptığı üniversite ve bölümlerine yerleşti. Herhangi bir programa yerleşemeyen öğrenciler ise, heyecanla ek tercih tarihlerini bekliyor. Öğrenciler, sıralamalarına göre tekrar tercih hakkına sahip olacak. 

YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

YKS sıralamalarına göre tercih sonuçlarında bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

yks-ikinci-tercih

KİMLER EK TERCİH YAPABİLİR?

Bir programa yerleşen adaylar, ek tercihe başvuru yapamayacak. Üversite bölümlerinin YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan ya da kayıt olmama sebebi ile dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak. Ek tercihlerin de kayıt işlemlerinin ardından başlaması bekleniyor.