Denizli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden bir hastanın yakınları, şifreli kapıyı zorla açarak içeriye girdi. İçinde kadınların da bulunduğu 7 kişilik grup, sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin engellemelerine rağmen yoğun bakıma girerek diğer hastaların hayatını tehlikeye attı.

15 YILDIR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Olay, dün saat 16.30 sıralarında Denizli Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. 15 yıldır kronik böbrek sorunları yaşayan erkek hasta L.K. (62), rahatsızlanarak zatürre şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakım servisine alınan hastanın durumu kötüleşti ve tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hekimlerin vefat haberini bildirmesinin ardından, hasta yakınları "son bir kez görmek" istediklerini söyleyerek yoğun bakım ünitesine girmek istedi.

Tekirdag Yogun Bakim 14052024 Iha (2)

ŞİDDET VE ARBEDE

Yoğun bakım servisinin şifreli kapısını zorlayarak açan grup doktorlar, sağlık çalışanları ve güvenlik görevlilerinin tüm uyarılarına rağmen içeriye girdi. İçeride arbede yaşandı ve olaylar bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

'BEYAZ KOD' UYARISI

Denizli Devlet Hastanesi'nde görevli güvenlik personeli, olaya müdahale ederek grubu dışarı çıkarmaya çalıştı. Olay nedeniyle 'beyaz kod' uyarısı verildi ve çok sayıda güvenlik görevlisi yoğun bakım servisine sevk edildi. Güvenlik görevlileri, içeri giren grubu güçlükle dışarı çıkardı. Olay sırasında, izole bir ortamda gözetim altında tutulan diğer hastaların sağlık durumları tehlikeye atıldı.

Tekirdag Yogun Bakim 14052024 Iha (3)

SUÇ DUYURUSU

İl Sağlık Müdürlüğü, üniteye zorla giren kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Olay sırasında saldırı ve hakarete maruz kalan sağlık personeli de şikayetçi oldu. Denizli Tabip Odası, olayla ilgili yazılı açıklama yaparak, "Denizli Devlet Hastanesi'nde yaşanan müessif olayı şiddetle kınıyoruz. Sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Yoğun bakımda yatan hastaların hayatını tehlikeye atan, sağlık çalışanlarını tehdit eden kişiler hakkında yetkililere gerekli işlemleri ivedilikle başlatma çağrısı yapıyoruz." dedi.

Tekirdag Yogun Bakim 14052024 Iha (4)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Polis, İl Sağlık Müdürlüğünün şikayeti üzerine 7 kişi hakkında soruşturma başlattı. Yaşanan olay sonrası güvenlik önlemlerinin artırılması bekleniyor.