YÖKDİL sınavı, 25 Şubat 2024 pazar günü (bugün) gerçekleştirildi. Daha öncesinde başvuruları tamamlanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (2024-YÖKDİL/1) 104 bin 485 aday katılım sağladı.

Y Ö K D İ L S I N A V Ö S Y M 4

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YÖKDİL sınavı, bugün saat 10.15'te başladı ve 13.15'te sona erdi. YÖKDİL sınavına katılan adaylar, sınav soru ve cevaplarını merak ediyor. Sınav soru ve cevapları yayınlanacak mı? Peki YÖLDİL sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte detaylar..

Y Ö K D İ L S I N A V Ö S Y M 6

YÖKDİL Nedir?

YÖKDİL'in açılımı, Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'dır. ÖSYM tarafından ilkbahar ve sonbahar döneminde olmak üzere yılda iki defa yapılmaktadır.  YÖKDİL sınavına giren adayların yabancı dil koşulunu sağladığını belgelendirmek amacıyla düzenlenmektedir. YÖKDİL sınavı, çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan yabancı dil sınavıdır.

osym-logo-22122023-8

CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (2024-YÖKDİL/1) sonrası Sınav sonrası YÖKDİL soru ve cevap anahtarı kitapçıkları yayımlandı. Temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarları ÖSYM sitesinde erişime açıldı.

2024 YÖKDİL/1 SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

Y Ö K D İ L S I N A V Ö S Y M 1

2024 YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL/1 sınavı sonuçları 15 Mart'ta açıklanacak, sınav sonucunda alınan YÖKDİL/1 puanları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

ÖSYM YÖKDİL SINAV SONUÇLARI GÖRÜNTÜLEME EKRANI
 

Editör: Nurseli Fırat