Antalya'da, geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve büyük yankı uyandıran teleferik kazasına dair yeni görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı. Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan'da yaşanan olay sırasında, yolcuların uyarısıyla durdurulan teleferiğin, kontrolsüzce yeniden harekete geçirilmesi kazaya sebep oldu. Görüntülerde, otomasyon amiri Serkan Yellice'nin, arızadan sadece 25 saniye sonra hiçbir kontrolde bulunmadan teleferiği tekrar çalıştırdığı ve kaza anında sistemin acil durma moduna geçtiği belirlendi.

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 1

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 2

KAZA ANINDA KONTROL ODASINDA NELER YAŞANDI?

Teleferik hattını işleten ANET şirketinin yöneticilerinden ve teknik personellerden oluşan 7 kişi, 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında elde edilen güvenlik kamerası görüntülerine göre, bir yolcunun uyarısı sonrası Serkan Yellice tarafından durdurulan teleferik, kısa bir telefon görüşmesinin ardından kontrolsüz bir şekilde tekrar hareket ettirildi.

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 3

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 4

GÜVENLİK KAMERASINDA YAKALANAN KRİTİK MOMENTLER

Kamera kayıtlarında, Yellice'nin durdurulan teleferiği hiçbir güvenlik kontrolü yapmadan yeniden aktive ettiği ve bu işlemden kısa bir süre sonra teleferiğin acil durma moduna geçtiği görülüyor. Yellice'nin bu süreçte telefonla yoğun bir şekilde konuştuğu ve ekrandaki hata mesajlarını karşı tarafa ilettiği kaydedildi.

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 5

KAZADAN SONRA YAŞANANLAR

Teleferik sisteminin tekrar hareket etmesi ve ardından meydana gelen arızanın hemen sonrasında Serkan Yellice'nin kontrol odasından hızla ayrılıp koşarak uzaklaştığı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Bu olay, Antalya'daki teleferik işletmesinde büyük bir güvenlik zafiyeti olduğunu gözler önüne serdi.

Teleferik Kontrol 23042024 Dha 7

Editör: Mevlüt Peker